Бургас е в челните редици по брой заразени с COVID-19

...
Бургас е в челните редици по брой заразени с COVID-19
Коментари Харесай

И Бургас се задъхва, положението в болниците е критично

Бургас е в челните редици по брой инфектирани с COVID-19 и настанени в лечебни заведения инфектирани с вируса пациенти. Броят на леглата в здравните заведения от през днешния ден е повишен на 522. В Коронавирус отделенията в града са приети в болница 481 пациенти. За това сигнализира кметът на Бургас Димитър Николов.

" Към този миг в лечебните заведения има свободни кревати и няма проблем те да бъдат увеличени, както и да ги обезпечим с инсталация. Но няма от кое място да внесем лекари и медицински сестри ", сподели кметът на Бургас след среща с шефове и шефове на лечебните заведения в града, представен от " Новини.бг ".

" Натискът към лечебните заведения е сериозен, а медицинският личен състав е на ръба на изтощението. Хората в бели престилки поставят неистови старания и се грижат за приетите в болница. Някои даже не се прибират, тъй като няма кой да поеме промените им ", добави кметът.

Той осведоми, че десетки лекари, медицински сестри и санитари сега са инфектирани. На срещата шефове на лечебни заведения са уведомили кмета, че към този момент има няколко случая на наново инфектирани медицински лица.

" Почти няма бургаска болница, която да не е изгубила доктор в борбата с вируса. В Белодробната болница 16 % от личния състав е инфектиран. Медиците с по-леки признаци спят в отделението, с цел да се грижат за настанените заболели. В реанимацията на УМБАЛ от дванайсет лекари четирима са инфектирани, както и четири медицински сестри. В останалите отделения доста медици също се лекуват. А потокът на незабавни пациенти отвън Коронавирус случаите продължава. В Бърза помощ губят към този момент втори собствен сътрудник ", съобщи кметът. Той сподели, че ресурсът от медици е на привършване.

Димитър Николов заяви, че от през днешния ден чиновници от отдела " Управление при рецесии, публичен ред и сигурност " в общината ще се опитат да облекчат работата на Спешна помощ, като поемат транспорта на изписани пациенти до дома им, в случай че никой от околните им не го направи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР