Бургас е част от Националната кампания в подкрепа на донорството.

...
Бургас е част от Националната кампания в подкрепа на донорството.
Коментари Харесай

Бургас става част от кампания в подкрепа на донорството

Бургас е част от Националната акция в поддръжка на донорството. Доброволци на БЧК ще раздават донорски карти на 16 и 17 ноември по централни улици на града.
" Да! За Живот! " е насловът на самодейността в поддръжка на донорството и трансплантацията, инициирана от Министерство на здравеопазването.
Недостатъчният брой донори и честият отвод на околните да дарят органите на умрял човек е повода Министерството на здравеопазването стартира разяснителната акцията. Тя е реалност от пети ноември, а задачата ѝ е да осведоми обществото за същността и смисъла на органното донорство.
За потребностите на самодейността са отпечатани 50 000 „ донорски карти “, попълването на които няма юридическа стойност. В тях обаче, е отразена волята на притежатели им. Всеки искащ да има „ Донорска карта “ може да я принтира и от уеб страницата http://www.zajivot.bg/
Акцентът на акция е върху нуждата да се приказва за донорството с близки хора, които да знаят отношението на всеки член на фамилията към казуса.
Според статистиката 1153 са българските жители , които се нуждаят от трансплантация. Тяхната фантазия е да водят естествен живот, да имат свободата да се придвижват и обслужват сами. Те чакат втори късмет за живот, който е вероятен само посредством трансплантация на орган. България е на последно място в Европейския съюз по брой трансплантирани хора на милион население.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР