Бургас е българският регион, избран да участва в мисията за

...
Бургас е българският регион, избран да участва в мисията за
Коментари Харесай

Бургас е българският регион, избран да участва в мисията за адаптиране към измененията на климата

Бургас е българският район, определен да взе участие в задачата за адаптиране към промените на климата, по този начин наречената задача за акомодация, която поддържа Европейския зелен пакт и Стратегията на Европейски Съюз за адаптиране към климата.

120 района от 18 страни членки на Европейски Съюз бяха определени да вземат участие в задачата. Те бяха оповестени по време на конгрес на Мисията за адаптирането към изменението на климата на Европейска комисия преди дни.

С 370 милиона евро по „ Хоризонт Европа “ за интервала 2022-23 година районите ще получат достъп до цялостния капацитет на научните проучвания и нововъведенията и ще форсират прехвърлянето на създадените решения към обществото.

Регионите ще подпишат Харта на задачата и ще могат да се възползват от платформата за осъществяване на задачата, която ще започва при започване на 2023 година Заедно те ще основат общественост от практики за адаптиране към изменението на климата, ще имат достъп до данни и методики за оценка на риска и ще получат особено създадени насоки. Целта е районите да станат устойчиви на изменението на климата до 2030 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР