Бургас. До края на деня ще издам заповед за забрана

...
Бургас. До края на деня ще издам заповед за забрана
Коментари Харесай

Министър Костадин Ангелов: До края на деня ще издам заповед за забрана на износа от страната на миорелаксанти и на нискомолекулярни хепарини

Бургас. До края на деня ще издам заповед за възбрана на износа от страната на миорелаксанти и на нискомолекулярни хепарини с оглед подготовка на здравната система за реакция при идната обстановка. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .

Относно доставките на ваксини министърът уточни, че 50% от тях се дават на персоналните лекари. „ Радвам се, че има толкоз огромно предпочитание от страна на персоналните лекари да слагат имунизацията, благодаря им за което. Системата за електронно записване ще стартира от на следващия ден. Направили сме нужното преразпределение на ваксини, тъй че да бъдат задоволени потребностите на искащите да се имунизират в утрешния ден “, уточни министъра.

По думите му ваксини има за всички, които са записани в системата, и ще бъдат раздадени на персоналните лекари. „ Очаквам до края на месеца да дойдат общо 500 000 дози ваксини, които ще бъдат безусловно задоволителни “, добави министър Ангелов.

По отношение на карантината за връщащите се от Занзибар, министърът уточни, че към момента няма взето дефинитивно решение. „ Разпоредил съм на дирекция „ Здравен надзор “ да намерят всички нужни научни източници, които можем да употребяваме при взимането на това решение, с цел да можем да бъдем оптимално правилни към пътуващите натам. Единствено имаме сигнали за това, че от Арика може да бъде импортиран вид на вируса, който да е устойчив на лекуването на имунизацията. Това ни докара до решението. Тогава, когато имаме съображение, ще го вземем.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР