Бургас. Днес е един изключително важен за нас и за

...
Бургас. Днес е един изключително важен за нас и за
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Изграждането на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации е най-бързо взетото решение за създаване на ново училище, откакто съм кмет

Бургас. Днес е един извънредно значим за нас и за вас ден. Откакто съм кмет, няма различен случай, в който толкоз бързо да се вземе решение и да се построи ново учебно заведение, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов, по време на формалното разкриване на на новата и съвременна Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас.
„ Точно преди 9 месеца бях при министър-председателя и му обясних каква е нашата идея да създадем едно ново учебно заведение на технологиите на бъдещето. Благодаря за поддръжката на гимназията, за своевременното решение на формалните административни въпроси. Вече сме тук пред вас, пред новия кампус на софтуерното учебно заведение на България “, сподели още Николов. По думите му в учебното заведение ще се учат освен деца от Бургас и Бургаския район, имало записани деца от София, Шумен, Варна, Добрич. Той добави, че се надява да има и от други градове от страната, с помощта на актуалното общежитие, положителните условия за живот. „ Чух неотдавна, че някой сподели, че това учебно заведение е най-после на града, аз мога да го преразказвам назад, това е началото на новото софтуерно обучение на Бургас и на България, за което аз се гордея и доста се веселя. Искам особено да благодаря и на всички IT компании, които са наши сътрудници “, съобщи кметът на Бургас. За показа IT сътрудниците, кметът Димитър Николов употребява помощта на двата робота.
„ Тук след 5 години ще бъдете извънредно добре готови. На всички компютърни езици ще пишете кодове, ще се учат облачни технологии, изкуствен интелект, роботика, киберсигурност, блокчейн технологии. Ще се веселя да доживеем първия випуск да приключи. Вие сте първите, които стъпват прага на новото учебно заведение, благородно ти изпитвам завист, гордея се с вас и благодаря за това, че избрахте точно нашето учебно заведение, където да продължите нашето обучение, тъй като 3 месеца, когато беше акцията по записване, това учебно заведение към момента беше виртуално или на документи, тъй като тук беше една голяма строителна площадка. На добър час “, добави Николов.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР