Бургас. Деца от Театрална школа Детско царство“ към Център за

...
Бургас. Деца от Театрална школа Детско царство“ към Център за
Коментари Харесай

Бургас: Пижо, Пенда и Баба Марта ще връзват мартенички на жителите на града на 1 март

Бургас. Деца от Театрална школа „ Детско царство “ към Център за поддръжка на личностното развиване (ЦПЛР)-Бургас, облечени като Пижо, Пенда и баба Марта ще подаряват мартенички на поданици и посетители на града на спирката на Автогара Юг и спирката на Операта от 12.00 часа на 1 март. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Над 500-те мартеници, които ще бъдат раздадени на празника, са направени от сръчните ръце на деца от 28 бургаски детски градини, от Общинско дружество „ Морски знаци “ и ЦПЛР-Бургас.
Кампанията за разработване на мартеници от малчугани от детски градини за жителите на Бургас се организира за първи път и е по самодейност на Центъра за поддръжка на личностното развиване. Идеята на ЦПЛР е да накара децата от ранна възраст да развият у себе си предпочитание за щедрост и доброволчество. Повечето от мартениците са уникати, направени от естествени материали, съчетани с изобретателни хрумвания. Всяка детска градина ще получи грамота за присъединяване от Община Бургас.
180 от направените 500 мартеници ще бъдат дарени на Посолството на Република България в Словашката република. Поводът е банкет във връзка Националния празник на страната ни – 3 март, на който по традиция Посолството подарява на присъстващите по една мартеница - знак в българските обичаи на настъпващата пролет, носещ благопожелание за здраве, изобилие, непорочност и благополучие. Част от мартениците посолството ще подари на Българското приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ в Братислава за наслада на децата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР