Бургас. Десет филма от интересната програма на международния кино-литературен фестивал

...
Бургас. Десет филма от интересната програма на международния кино-литературен фестивал
Коментари Харесай

Бургас: Cinelibri представя новия филм на Роман По-лански и още девет впечатляващи кинотворби

Бургас. Десет кино лентата от забавната стратегия на интернационалния кино-литературен фестивал CineLibri ще бъдат показани на бургаската аудитория в дните от 7 до 20 октомври. Това оповестиха от Община Бургас Сред тях свети " Офицер и разузнавач " на Роман Полански. Това е най-новият му филм, който сега взе участие на кинофестивала във Венеция, предизвиквайки сериозен медиен звук. Сюжетът на " Офицер и разузнавач " споделя историята на капитан Алфред Драйфус - френско-еврейски боец, неправилно упрекнат в шпионаж в интерес на германците през 90-те години на 19 век, по този начин наречената " Афера Драйфус ".
Не по-малко забавни са останалите заглавия в бургаската стратегия:
* " Тази, за която ме мислите " с Жулиет Бинош.
* " 5 е съвършеното число " - италиански екшън, изработен по комикс.
* Българският " Да се изгубиш преднамерено ", дело на влогъра Крис Захариев.
* Биографичният " Казандзакис ", отдаден на превъзходния гръцки публицист с Нобелова премия за литература.
* " Изпепеляване ", в основата на чийто сюжет стои роман на Харуки Мураками.
* Шведският " Смъртта на един създател ".
* " Мъжът, който си играеше с огъня " - документален филм за писателя Стиг Ларшон.
* " Аз, Леонардо " - едно пътешестване в мозъка на Леонардо да Винчи.
* " Заличеното момче " - филм, основан по книгата на Гарард Конли, в който вземат участие Никол Кидман и Ръсел Кроу.
Общото сред всички изброени филми е тяхната литературна основа. Именно връзката сред кино и литература стои в основата на концепцията на фестивала CineLibri. Тази година той гостува в Бургас за първи път. По този мотив се организира конференция, на която бе оповестено, че билетите за прожекциите ще са по 6 лева, а самите те ще се осъществят в експоцентър " Флора ". На по-късен стадий ще бъде оповестено къде ще се продават билетите. " Този фестивал е опция да обогатим културната есен на Бургас. С наслаждение го поддържаме логистично и финансово. Той ще съвпадне и с Есенните литературни празници, които организираме всяка година в Бургас точно през октомври ", сподели на конференцията зам.-кметът Йорданка Ананиева. " За нас е привилегия Бургас да е сътрудник на фестивала ", съобщи Кремена Димитрова от организационния екип на CineLibri. Отсега се знае, че двама от упоменатите създатели ще дойдат в Бургас, с цел да се срещнат с публиката персонално. Това са Гарард Конли, създател на книгата " Заличеното момче ", и влогърът Крис Захариев. Очаквайте още детайлности за бургаската стратегия на фестивала.
CineLibri 2019 се организира с поддръжката на Столична стратегия " Култура ", Национален фонд " Култура ", фонд " Култура " на Община Варна и Община Бургас; с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на Jameson и УниКредит Булбанк. Всички сътрудници и съидейници са оповестени на формалната страница www.cinelibri.com.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР