Бургас. Данните от проведеното изследване на Националния статистически институт за

...
Бургас. Данните от проведеното изследване на Националния статистически институт за
Коментари Харесай

Жените от област Бургас са по-активни от мъжете по отношение редовното използване на интернет

Бургас. Данните от извършеното проучване на Националния статистически институт за потреблението на осведомителни и информационни технологии (ИКТ) в семействата и от лицата в област Бургас за тази година демонстрират, че 82.9% от семействата имат достъп до интернет в домовете си, при приблизително 83.5% за страната. Това оповестиха от Териториално статистическо бюро (ТСБ) - Югоизток, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . По този индикатор по отношение на миналата година е записано нарастване с 3.1 процентни пункта. Област Бургас е на дванадесето място по условен дял на семействата с достъп до интернет.

" От лицата на възраст сред 16 и 74 навършени години в област Бургас 77.5% употребяват регулярно интернет (всеки ден или най-малко един път седмично) през 2021 година. Спрямо 2020 година е регистриран растеж от 12.1 процентни пункта. По този индикатор региона се подрежда на шесто място след област Силистра със 77.9%, и преди област Кърджали със 77.2% ", сочи статистиката.

Данните демонстрират, че дамите в региона са по-активни от мъжете, като 79.8% от тях употребяват постоянно интернет, при 75.2% за мъжете. " Активността на мъжете в региона при потребление на интернет е съвсем същата като междинната при мъжете за страната, а тази на дамите - със 7.0 процентни пункта по-висока от междинната при дамите за страната ", допълват от ТСБ - Югоизток.

От лицата с висше обучение в област Бургас 92.3% употребяват постоянно интернет, от лицата със приблизително обучение - 75.8%, а от лицата с главно или по-ниско обучение - 69.8%.

Относителният дял на лицата, употребяващи през последните 12 месеца услугите на електронното държавно управление е 24.8% за региона, при 26.6% приблизително за страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР