Бургас. Читалище Изгрев 1909“ и Издателска къща Хермес“ представят Александър

...
Бургас. Читалище Изгрев 1909“ и Издателска къща Хермес“ представят Александър
Коментари Харесай

Бургас: Седмото издание на инициативата „Заедно четем една книга“ ще представи писателят и сценарист Александър Чобанов на 23 април

Бургас. Читалище „ Изгрев 1909 “ и Издателска къща „ Хермес “ показват Александър Чобанов – публицист и сценарист, в седмото издание на самодейността „ Заедно четем една книга “ в Бургас. Това ще се случи на 23 април – Световния ден на книгата и авторското право, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Над 2000 поданици на града, пътуващи в този ден в рейсовете по линии Б1, Б2, 11 и 12 ще получат от доброволци брошура с описа „ Калинката “ на Александър Чобанов и посланието му: „ Ако предишното бъде съзнателно подменяно, маскирано и прикривано, сянката му остава да броди в сегашното и в бъдещето – трансформира се в НЕОТМИНАЛО “.
Целта е в този ден да си напомним, че четенето може да бъде споделено прелестно прекарване и всяко място и всяко време е уместно за четене. От 16.00 часа в зала „ П. Дубарова “ на КЦ „ Морско казино “ ще стартира конференция във връзка седмото издание на „ Заедно четем една книга “ в границите на програмата „ 110 години национално читалище „ Изгрев 1909 “. От 18.00 часа Александър Чобанов ще бъде показан пред аудитория от Валентин Георгиев – програмен шеф на ИК „ Хермес “ и възпитаници по актьорско майсторство на НУМСИ „ Проф. П. Владигеров “ с учител Даниела Георгиева – Стоянова. Идеята в един ден, един град да чете една книга датира от 1998 година. За първи път се осъществя в Сиатъл. Моделът „ One city, one Book “ е прочут в Германия, Англия и Ирландия. През 2013 година национално читалище „ Изгрев 1909 “ за първи път приложи тази добра процедура и показа младия публицист Явор Веселинов, последван от носителката на влиятелни български награди за литература Керана Ангелова, Радослав Гизгинджиев с трилогията РАЙ, бургаския фантазьор Янчо Чолаков, създателя на „ Ритуалът “ Радко Пенев и Георги Бърдаров с „ Аз още броя дните “. Партньори в седмото издание са ИК „ Хермес “, Дарик радио Бургас, Професионална комерсиална гимназия и НУМСИ „ П. Владигеров “. Събитието се осъществя с поддръжката на Община Бургас и „ Бургасбус “ ЕООД.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР