Бургас. Часовникът на улица Александровска“ ще продължи да отмерва времето

...
Бургас. Часовникът на улица Александровска“ ще продължи да отмерва времето
Коментари Харесай

Бургас: Задвижващият механизъм на часовника на улица „Александровска“ ще бъде подменен с нов

Бургас. Часовникът на улица „ Александровска “ ще продължи да отмерва времето и в бъдеще. В момента стрелките му са спрели поради щета в задвижващия механизъм. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Заради възрастта си той към този момент е морално стар и осъществяването на корекция е невероятно.
Този знак на Бургас, който е обвързван с доста истории и мемоари, няма да спре да демонстрира времето. През идната година, когато метеорологичните условия разрешават, остарелият задвижващ механизъм ще бъде сменен с нов. Така Часовникът още веднъж ще извършва своята функционалност да припомня на бургазлии и туристите пристигнало ли е време за среща с другари, вечеря или разходка по ларгото.
Часовникът ще резервира познатия си облик с тройния циферблат, защото поправките ще обиден единствено невидимите за пешеходците елементи. За тяхната поддръжка дълги години се грижи Стефан Николов. Той е индивидът, който с старания на другари и съидейници възроди тази забележителност в центъра на Бургас.
Районът към Часовника също ще бъде облагороден. В същото време остарелият механизъм няма да бъде жертван на давност. Той ще отиде за предпазване в Бургаския исторически музей, с цел да припомня за един непосредствен на нас интервал от актуалната история на морския град и хората, които са я писали с делата си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР