Бургас. Бургаският окръжен съд изслуша двама свидетели по дело за

...
Бургас. Бургаският окръжен съд изслуша двама свидетели по дело за
Коментари Харесай

Окръжен съд – Бургас изслуша двама свидетели по дело за убийство

Бургас. Бургаският областен съд изслуша двама очевидци по дело за ликвидиране с обвиняем Павел Г., оповестиха от Окръжен съд - Бургас . Припомняме, че Павел Г. е притеглен като обвинен за осъществено закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, предл. второ, вр. член 115 от Наказателен кодекс, за това, че на 21.05.2020 година, в постройката на к-с „ Българска роза “ в к.к. „ Слънчев бряг “, съзнателно умъртвил Т. Г., посредством нанасяне на прободно-порезни рани в региона на главата, шията, раменния пояс и горната част на гърдите, с нож с дървена ръкохватка, от което е последвала гибелта на потърпевшата, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за убитата.

По искане на отбраната и подсъдимият, със единодушието на държавното обвиняване и поверениците на потърпевшото лице Л. С. (дъщеря на убитата), делото ще протече по реда на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване, по диференцираната процедура на член 371, т. 1. Съдебният състав ще изслуша единствено 9 очевидци, двама от които – И. К. и С. К. дадоха показания в днешното съвещание. И двамата към времето на действието са работили като полицейски чиновници в РУ-Сл. бряг. Съдът ще изслуша и направените съдебно-психиатрични и техническа експертиза. При произнасянето на своята присъда, в останалата част от доказателствата, Окръжен съд - Бургас ще се употребява от свидетелските показания направени в досъдебното произвеждане.

В правосъдното съвещание, пред съда подсъдимият съобщи, че ще се употребява от правото си да даде пояснения след чуването на призованите очевидци и събирането на всички доказателства в хода на правосъдното разследване. Той не се призна за отговорен.

Окръжен съд – Бургас е насрочил идващите съвещания по делото на 29 и 30 март.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР