Бургас. Бургас става сцена на грандиозен фолклорен концерт в Деня

...
Бургас. Бургас става сцена на грандиозен фолклорен концерт в Деня
Коментари Харесай

Бургас: Градът става сцена на грандиозен фолклорен концерт в Деня на детето

Бургас. Бургас става сцена на величествен фолклорен концерт в Деня на детето. Петият народен фестивал на любителските клубове " Хоро край лазурния бряг " събира в едно благосъстоянието на националното творчество, обичайна българска кухня и природосъобразния метод на живот.
Празникът ще се организира в местността за отдих в парк " Минерални бани " при Търговска колегия " Акве Калиде " на 1 юни, от 13.00 до 18.00 часа. В надпяването ще вземат участие повече от 25 фолклорни клуба и над 750 танцьори от цялата страна. Те ще показват пъстротата и многообразието на българските ритми от другите краища на страната.
Като неизменима част от нематериалното културно благосъстояние българската обичайната кухня ще бъде специфичен акцент по време на празника. Всеки фолклорен състав ще показа особено за своя район ядене.
За провеждането на фолклорния празник се вкарва специфична организация в региона на парк " Минерални бани ". Спазването на наложените правила ще разреши безпроблемното напредване и осъществяване на събитието.
Първи юни в Бургас ще бъде разгласен за ден без коли. По тази причина в региона, където ще се организира концертът, ще се позволяват единствено пешеходци. За участниците и гостите на празника, които ще пътуват до мястото на събитието с колите си, ще бъдат обезпечени зони за паркиране. Автомобилите ще стопират в крайните десни ленти по посока на придвижването по улица " Александър Стамболийски " /от основния път Бургас - Айтос до Търговска колегия " Акве Калиде " /, на кръговия пътен възел при Търговска колегия " Акве Калиде " и в близкия паркинг в дясно от кръговото придвижване.
На няколко места в региона ще има полицейски патрули, които ще указват по какъв начин да се прави напредването на посетителите и гостуващите групи.
В зоната, където ще е ситуирана сцената, масите за пикник ще се употребяват от представителите на гостуващите фолклорни групи. Посетителите ще може да употребяват парковите уреди и барбекюта в страничните зони.
Организаторите приканват хората, които ще посетят фолклорния концерт, да носят със себе си принадлежности за пребиваване навън като постелки, столчета, портативни масички и други.
Организатори на събитието са Община Бургас, Военен клуб " Бургас " и Фолклорен танцов клуб " Лазур " при ВК " Бургас ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР