Бургас. Близо два месеца преди крайния срок вече пристигат разкази

...
Бургас. Близо два месеца преди крайния срок вече пристигат разкази
Коментари Харесай

Пристигнаха първите творби за Деветия литературен конкурс на „Алеф”

Бургас. Близо два месеца преди крайния период към този момент идват разкази за интернационалния книжовен училищен конкурс на „ Алеф ”. Това оповестиха от Центъра за еврейско-българско съдействие, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Първите изпратени произведения са от български участници – от София и Бургас. Темата на деветото издание е „ Необикновени действия на елементарни хора ”

" Младите създатели би трябвало да се пренесат във времето на Холокоста и да сътворят литературна творба, в която да опишат за елементарни хора, направили невероятни действия. Те могат да потърсят отговори на въпроси, като: Какво провокира куража да окажеш помощ на евреи във време на геноцид против тях? Какво кара човек да рискува своя живот, с цел да избави различен? Какво е възприятието да си в заплаха и да разчиташ само на смелостта и морала на другар? Към уредниците бяха отправени и голям брой въпроси, свързани с регламента на състезанието, източници, които могат да се употребяват в разработките и други Задължително ли е героите на разказите да бъдат действителни персони? Това е въпрос, който се задава най-често. Уточняваме, че при художествените тълкования по тематиката въображението е от голяма важност, само че историческата истина като основа на описа дава спомагателен бонус при оценката на творбата. Чрез осъществяване на изследване за спасители на евреи от родните места и превръщането им в герои на литературни творби участниците в състезанието ще прибавят и нови страници от историята ", показват уредниците.

И тази година се чакат разкази на възпитаници от Израел и Европа. Крайният период за приемане на всички конкурсни разкази е 1 февруари 2022 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР