Бургас бе домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на

...
Бургас бе домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на
Коментари Харесай

Бургас и Кавала си разменят туристи със съвместни круизи

Бургас бе хазаин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища MedCruise

Пристанищата на Бургас и Кавала основават взаимна стратегия за круизи. Директорите на двата врата, надлежно Диян Димов и Ангелос Влачос, подписаха съглашение за съдействие по време на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища MedCruise, която се организира в Бургас от 10 до 13 октомври 2023 година  

Пристанищата в Бургас и Кавала ще си разменят туристите по програмата, която следва да бъде основана от круизни компании, сподели Диян Димов. Той не посочи от по кое време ще започват екскурзиите, защото се водят диалози с интернационалните огромни концерни. 

Ангелс Влачос разгласи, че продуктът се основава по европейската стратегия „ Еразмус “, по която ще бъде подготвен личният състав на двете пристанища. 

Корабче с към 120 индивида ще обикаля няколко дни към Кавала в Егейско море с посещаване на остров Тасос, други острови и места в региона, а по-късно с под наем полет ще бъдат транспортирани до Бургас, съобщи Мария Белколева, зам.-председател на съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “ ЕАД. Съответно корабче от Бургас ще обикаля в Черно море до остров Света Анастасия, Несебър, Созопол и други селища. Програмата ще се извършва и в противоположен ред. Ако туристите идват първо в Бургас, по-късно ще отпътуват с полета за Кавала, изясни Белколева. 

Двете летища в Кавала и Бургас ще обезпечат по-ниски летищни такси, с цел да привлекат самолетна компания, която да извършва чартърите. Те са на концесия при един и същи оператор – немската „ Фрапорт “. Франк Кванте, общоприет шеф на „ Фрапорт България “, даже акцентира, че може да бъде проявен интерес и от нискотарифна самолетна компания, която да прави полети сред двете летища. Той дефинира концепцията за круизната стратегия като доста добра и чака задълбочаване на съдействието сред България, Гърция и Турция и в тази посока, предава Travelnews.

Туроператори от България, Гърция и други страни в Европа ще могат да оферират круизните екскурзии. Белколева чака огромен интерес от страна на туристите, които почиват в двете страни през летния сезон. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР