Бургас. Бъдещето на съвременната медицина е персонализираната медицина. Това каза

...
Бургас. Бъдещето на съвременната медицина е персонализираната медицина. Това каза
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Бъдещето на съвременната медицина е персонализираната медицина

Бургас. Бъдещето на актуалната медицина е персонализираната медицина. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов по време на дебата за построяването на научно-изследователски център по генетика и биотехнологии, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Преди една година в Бургас не функционираше Медицинският факултет. Радвам се, че Общинският съвет ще може да даде опция в Бургас да се правят извънредно значими действия в региона на опазването на здравето, освен за Бургас, само че и за целия Югоизточен район “, означи кметът Димитър Николов. Според него изгодите от основаване на сходен научно-изследователски център по генетика и биотехнологии носи редица изгоди.

„ Първата изгода, това е, че посредством високите технологии и надълбоко проучване на генома на човешкото тяло ще се даде достъп до качествена диагностика и персонализирана медицина за пациентите на Бургас. Всички Вие знаете, че заболяванията по кръвообращението са първите по значителност и смъртност в популацията. Вторите след тях са онкологичните болести. В момента сме в развой на създаване на доста сериозен Център по диагностика на онкологичните болести. Чрез тази нова диагностика ще подобрим диагностицирането на тези болести в района. Когато това се съчетае с извънредно точно и високотехнологично проучване, това ще понижи сигурно рисковете и ще усили успеваемостта във връзка с лечението на тези болести “, сподели още кметът Николов.

По думите му другата значима изгода от построяването на сходен център, е стимулирането на инвитро стратегии и процедури. „ Община Бургас е тази, която до този миг е вложила най-вече средства в инвитро процедури. Тази лаборатория ще усъвършенства диагностицирането и опцията младите двойки да се снабдяват с потомство. Освен това, за първи път в града ни ще се даде опция да се привлекат млади учени биолози, които ще имат опция да развиват познанията си в личния си град. Гледайки в вероятност, бъдещето на актуалната медицина е персонализираната медицина “, уточни още кметът на Бургас Димитър Николов.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР