БУРГАС. АРЕСТАНТ ОБЕЗВРЕДИ ПОЛИЦАЙ С МЕТЛА и избяга. Полицаят няма

...
БУРГАС. АРЕСТАНТ ОБЕЗВРЕДИ ПОЛИЦАЙ С МЕТЛА и избяга. Полицаят няма
Коментари Харесай

Вторична виктимизация

БУРГАС. АРЕСТАНТ ОБЕЗВРЕДИ ПОЛИЦАЙ С МЕТЛА и избяга. Полицаят няма съществени пострадвания, само че е доста смутен и не стопира да плаче. С него работят експерти от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Умоляват се жителите и медиите да проявят схващане и да щадят душeвността на българския служител на реда. Посттравматичната повторна виктимизация може да го убие и от това ще страда цялото общество. Нашите правилни стражи на вътрешния ред непринудено са поели по Пътя на страданието и ние всички би трябвало да ги подкрепим.

***

МЪЖЪТ НА ХЕРО МУСТАФА ВДИГНА БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СКАНДАЛ в американското посолство. Семейната сцена продължи повече от час и се приключи чак след намеса на Държавния департамент (американското Външно). 

- Нищо не съм направила! - защитаваше се неубедително Мустафа.

- Именно, че нищо не направи! - беснееше мъжът ѝ. - Можеше най-малко мимика на омерзение да направиш, по дяволите тая балканска дипломация, shit happens all time long! Как можахме да се забутаме в тая варварска страна! Това не е страна, това е бардак! - и той счупи една китайска ваза на няколко хиляди години. - Занеси я на любовника си тая счупена ваза, да си вършиме попара в нея! 

- Не съм го предизвикала! - пазеше се от шрапнелите на вазата Мустафа. - По никакъв метод не съм го провокирала, бях си облечена обикновено, видя ме, че не съм го поощрявала. 

- Каррррррамба! - смени парадигмата опозореният брачен партньор. - Триста дяволи! Шестотин псувни на майка ще науча и всичките ще му ги кажа в очите!...

- Това е вторична виктимизация! - стачкува брачната половинка Мустафа. - Аз съм жертва за повторно. Първо ме насилва някакъв балкански индивид, след това най-близкият човек ме атакува...

- Не, това не е вторична виктимизация, това е първична, но половинчата саморазправа! Кой те караше да му се оставяш? Държавният департамент ли те накара? Къде в длъжностната ти характерност написа, че би трябвало да разрешаваш такова отношение? Какъв отчет ще напишеш в този момент? Напиши една грама, че мъжът ти е подчехленик с рогови израстъци!...

Тряс! Мъжът по нехайство бутна с рогата си мила семейна фотография, безценен спомен от щастливите предбалкански времена... 

***

HOW DARE WE! ПОДПАЛИ съдебна експертиза ГОРАТА НА АВСТРАЛИЯ, както по-рано пламтя Сибир, а също и лесовете по поречието на Амазонка. Учени еколози и психолози седнаха да мъдруват дали това е вторична или третична виктимизация на Грета Тунберг. Учените дълго мислиха по какъв начин да оказват помощ на клетото дете, чието детство и чиито фантазии всички ние ограбихме. How dare we!

***

ЗАЩО БИЕМ НЕГРИТЕ? СПАСИСОФИЯНЕЦЪТ БОРИС БОНЕВ гласоподава скрито за гербавия ръководител на Столичния общински съвет, откакто 10 години неуморно се бореше с модела " ГЕРБ " в ръководството на столицата. 

- Какво сте се опулили в мене, то си е моя работа за кого ще гласоподавам! - отбрани се Бонев. - За разлика от Ицо Хазарта аз не съм пял на концерт на ГЕРБ. За разлика от Васко Кръпката мене Фандъкова не ме е направила почетен жител на София. За разлика от Лили Иванова аз нямам пенсия за заслуги. Хайде, в случай че обичате, не ме виктимизирайте ненужно, без друго ми е тежко и занапред ще има да диря обосновка за странните си дейности! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР