Бургас. 15 фиданки бяха засадени в новата част на Приморски

...
Бургас. 15 фиданки бяха засадени в новата част на Приморски
Коментари Харесай

Бургас: 15 фиданки бяха засадени в новата част на „Приморски парк“ по повод Седмицата на гората

Бургас. 15 фиданки бяха засадени в новата част на „ Приморски парк “ до експозиционен център „ Флора “ с присъединяване на Община Бургас, Регионална дирекция по горите Бургас и Държавно ловно стопанство Несебър, във връзка Седмица на гората `2019, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Традиционно всяка година сътрудниците от Регионалната дирекция по горите правят залесяване с фиданки в Морската градина на Бургас или в някои от главните учебни заведения. За тази година сме организирали залесяването на 15 броя едроразмерни фиданки от атласки кедър “, сподели инж. Станимир Божанов, шеф на Регионална дирекция по горите – Бургас. По думите му това е иглолисен дървесен тип, който в последните години от ден на ден се избира за залесяванията, които се правят на горските територии, както и в парковете на заселените места и урбанизираните територии.
„ В рамките на тази седмица са планувани и други мероприятия, едно от тях е разчистване на един от най-известните направления в Странджа планина, изворите на река Младежка, което ще се случи на следващия ден, а в петък ще се срещнем с лесовъдите-ветерани “, добави инж. Божанов и посочи, че обичайно всяка година в Регионалната дирекция по горите се организират срещи с тях.
Официалното разкриване на Седмицата на гората тази година се организира на 1 април в Благоевград. Всяка година се връчват награди за най-заслужил лесовъд на годината „ Горски контрольор по надзор и запазване на горските територии - за трета поредна година наш чиновник беше почетен с такава премия, горски контрольор Огнян Петков получи трето място “, съобщи шефът на Регионална дирекция по горите – Бургас. Инж. Божанов изрече своите благодарности към Община Бургас, която оказа подпомагане за залесявантое. Фиданките са обезпечени благодарение на Държавно ловно стопанство Несебър.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР