Бурен се оказа днешният празник за Русия! Страната чества Деня

...
Бурен се оказа днешният празник за Русия! Страната чества Деня
Коментари Харесай

Стотици души бяха задържани по време на неразрешен протест в Русия

Бурен се оказа днешният празник за Русия! Страната празнува Деня на държавния суверенитет. Стотици бяха арестувани по време на забранен митинг, с искане за санкции за служителите на реда, взели участие в задържането на проверяващия публицист Иван Голунов.

 © БГНЕС
Според формалните данни - 200, а съгласно неправителствените организации - над 400, са арестуваните по време на днешната проява в Москва. Около 2000 души, множеството с тениски в отбрана на проверяващия публицист Иван Голунов, се събраха и желаеха чиновниците на реда, взели участие в задържането му, да получат санкции. Вчера полицията отдръпна обвиняванията, свързани с опиати против него и подреди освобождението му. Двама високопоставени представители на органите на реда ще бъдат уволнени поради случая, тече следствие и против редови служители на реда.

Сред арестуваните са опозиционерът Алексей Навални и голям брой публицисти, както от съветски, по този начин и от непознати медии.
Сергей Митрохин, член на партия " Яблоко ": Дойдохме тук да кажем " Не ". Хубаво е, че освободиха Иван Голунов, само че това не е мотив да се отпускаме и да седим по домовете си. В Деня на Русия сме длъжни да подсети на нашите управляващи, че Русия не им принадлежи, не е тяхна благосъстоятелност и бащиния.
Международната правозащитна организация " Амнести интернешънъл ". От там обявиха, че точно това потъпкване на правата и свободите предизвика сходни митинги.
 Прекратяват следствието против журналиста Иван Голунов Прекратяват следствието против журналиста Иван Голунов
Наказателното гонене против проверяващия публицист Иван Голунов стопира поради неналичието на доказателства за присъединяване му в закононарушение, съобщи пред р...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР