Бур Д`Оазон дo Баланс. Трикратният световен шампион на шосе Петер

...
Бур Д`Оазон дo Баланс. Трикратният световен шампион на шосе Петер
Коментари Харесай

Спорт: Саган с трета етапна победа, изравни рекорда си на Тура

Бур Д`Оазон дo Баланс. Трикратният международен първенец на шосе Петер Саган завоюва 13-ия стадий на Тур дьо Франс, в следващия заключителен спринт по трасето от Бур Д`Оазон дo Баланс (169,5 км). Словакът още веднъж сподели кой е Краля на спринтовете и в последните 200 м отхвърли норвежеца Александър Кристоф (ОАЕ) и французина Арно Демар (FDJ). Това е трета етапна победа за Саган в Тур 2018 и обидо 11-а в кариерата му, с което той изравни персоналния си връх от дебюта си през 2012 година, още един след това преди две години, когато съидо завоюва три стадия. Сега обаче звездата на Бора може да усъвършенства достижението си, защото предстоят още два спринтьорски стадия, надлежно 18-ият от Трисюр-Бес до По и финалният 21-ви от Уилес до столицата Париж. Конкуренцията на Саган денем беше мощно отслабена, откакто останалите водещи спринтьори – Фернандо Гавирия, Дилан Грьоневеген, Марсел Кител, Марк Кавендиш и Андре Грайпел, отпаднаха след двата тежки планински стадия в Алпите. С триумфа си роденият в Жилина словак усили още задатъка си за зелената фланелка, събирайки 398 точки - с 228 повече от норвежеца Кристоф.
" След вчерашния стадий този беше като разходка по голф игрище за нас. Доста момчета караха, с цел да си починат. Хубаво е, че съумях да печеля! Бях много обратно в последните 600 м, само че съумях да се доближа до Кристоф и да се закача за него. Сега значимото е да стигна до финала в Париж ", разяснява Саган след 13-ия спортен ден.
В генералното класиране не настъпиха промени и водач остава Джерайнт Томас от Скай с задатък от 1:39 минути пред съотборника си и водач на отбора Крис Фрум.

Венцислав ДРАГОМАНОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР