Бунтовниците от йеменското движение Ансар Аллах“ (хуситите) предупредиха чужденците и

...
Бунтовниците от йеменското движение Ансар Аллах“ (хуситите) предупредиха чужденците и
Коментари Харесай

Хуситите заплашиха с нови удари по Саудитска Арабия

Бунтовниците от йеменското придвижване „ Ансар Аллах “ (хуситите) предизвестиха чужденците и фирмите на петролните обекти в Саудитска Арабия, че в бъдеще ще има нови удари по саудитска територия. Това съобщи Анадолската организация, представена от " Фокус ".
„ Призоваваме фирмите и експертите, които сътрудничат с компания Saudi Aramco, да изоставен нефтените обекти в Кралството. Ние може да нанесем нов удар във всеки един миг “, се споделя в известието на специфичния представител на хуситите Яхия Сери. Той оповестява още, че съботните удари по два петролни обекта на Saudi Aramco са нанесени посредством „ нови и модерни ударни дронове “.
Саудитските управляващи не упрекнаха нито една съответна група за атентатите, само че бунтовниците от Йемен поеха отговорността за офанзивата. Хуситите оповестиха, че са употребявали 10 безпилотни летящи апарата за нападението.
Припомняме, че в Йемен от 2014 година продължава въоръжен спор, в който, от една страна, вземат участие въстаници от шиитското придвижване „ Ансар Аллах “ и последователи на сваления президент на Йемен Али Абдула Салех, а от друга - държавни войски, лоялни на президента Абдурабу Мансур Хади.
От 2014 година хуситите резервират контрола над част от районите на страната, в това число столицата на Йемен Сана. Арабската коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, поддържа йеменските държавни сили в битката против хуситите от март 2015 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР