Бунтовниците хути в Йемен заплашиха да атакуват големи градове в

...
Бунтовниците хути в Йемен заплашиха да атакуват големи градове в
Коментари Харесай

Бунтовниците в Йемен заплашиха с удари ОАЕ

Бунтовниците хути в Йемен заплашиха да нападат огромни градове в Обединените Арабски емирства, в това число Абу Даби и Дубай, след масирания удар против рафинерии в Саудитска Арабия. „ За първи път желаеме да съобщим, че има дузина градове в листата ни с цели в Обединените Арабски емирства, в това число Абу Даби и Дубай, които могат да бъдат атакувани по всяко едно време “, съобщи представителят на хутите военачалник Яхия Сария в изказване, излъчено по телевизия Ал Джазира. Той сподели, че те разполагат с нови дронове с стандартни и реактивни мотори, които могат да доближат цели надълбоко в територията на Саудитска Арабия.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че специалисти на международната организация са отпътували за Саудитска Арабия, с цел да проверяват нападенията против петролни уреди. Отломките от крилата ракета и дронове, които Саудитска Арабия споделя, че е разкрила след нападенията против нейни петролни уреди, наподобяват на създадени от Иран оръжия, макар че е нужна повече информация, с цел да се направи безапелационна връзка, обявиха анализатори, представени от Асошиейтед прес. Особено забележителна е била крилатата ракета, която съгласно тях наподобявала ракетата " Кудс-1 ", показвана по-рано от йеменските бунтовници хути.

Американският държавен секретар Майк Помпео посети в сряда Саудитска Арабия, където дефинира като " лъжлив " изказванията на йеменските бунтовници хути, че те са направили офанзивата, защото те не имат сходни оръжия. Помпео беше запитан за какво саудитските сили, които са въоръжени с противоракетните ракетни системи американските " Пейтриът ", не съумяха да отхвърлен офанзивата на дроновете върху петролните уреди на Саудитска Арабия. " Системите за противовъздушна защита от време на време демонстрират спорни резултати по целия свят, даже най-хубавите не постоянно прехващат (цели) ", отговори той. 

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява през ноември да бъде образувана интернационална коалиция с 55 кораба, които да патрулират покрай крайбрежията на Иран, оповестява организация „ Киодо ”. Съгласие за присъединяване в интервенция „ Страж ” в Ормузкия проток са дали единствено четири страни - Австралия, Бахрейн, Англия и Саудитска Арабия.

 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф предизвести, че следствията от боен удар на Съединени американски щати или Саудитска Арабия против Иран ще докара до огромна война. На въпрос на Си Ен Ен за последствията от удар по Иран от страна на Рияд или Вашингтон, Зариф е безапелационен: „ пълномащабна война ”. Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей е одобрил осъществената в събота офанзива против рафинерии на Саудитска Арабия, заяви CBS News, която се базира на неизвестен американски представител.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР