Бунтът е езикът на тези, които остават нечути. Политици, които

...
Бунтът е езикът на тези, които остават нечути. Политици, които
Коментари Харесай

Отпред протести, отзад мръсни войни. Какво става в Свинеландия

Бунтът е езикът на тези, които остават нечути. Политици, които не знаят това, отиват на боклука. ГЕРБ и Борисов не желаят да признаят неточности и провали, повтарят ни едни и същи триумфи. А ние, желаят те, - да вием от наслада, че са ни ощастливили с наличието си във властта. „ Калинките “ толкоз могат.
Те си отиват – това е ясно. Протестът не е нито заплатен, нито проведен от олигарси или потайни антидържавни сили. Подобна доктрина е допустима само в мощно възпалени мозъци. Протестиращите не се побират в матрицата на мутро-политика и той пръска завист.

Искат се оставките на държавното управление, Бойко Борисов и Иван Гешев. Борисов пробва ход с оставките на трима министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Уж районните водачи на ГЕРБ споделили, че тримата будели подозрения, че ръководството е обвързвано с Пеевски и Движение за права и свободи. Отдавна не са подозрения, а е потвърдено, само че това към този момент не е от голяма важност. Лавината ще ги опустоши, някой да им го каже.

Поведението на участниците в съдружния кабинет се вижда. Закъснели реакции на алчни за пари и власт хора. Никаква концепция за модерност и възстановяване живота на българските жители. Повтаряне на едни и същи клишета и опорки отвън действителността. Тези хора са " Чао ". Търсете ги на боклука или в политическата морга…

По-важно е какво се случва под повърхността. Защото там се води мръсна, смъртоносна война. Изходът от нея ще трасира бъдещето на страната.

Кой против кого.

На 08.04.20 година министър председателят Бойко Борисов разпореди да бъде освободен изпълнителният шеф на ББР Стоян Мавродиев, както и целият ръб на банката. Причината бе провиснал заем от 75 млн лв. на незнайна колекторска компания. Борисов заповяда също икономическият министър Караниколов „ да свика борда и да освобождава наред “. Уплашеният Владислав Горанов съобщи, че не знаел нищо.

Реакцията на Борисов разгневила мултимилионерът от Движение за права и свободи Делян Пеевски до истеричност. Според хора от неговия кръг той избълвал проливен дъжд от закани против министър председателят, който щял да заплати скъпо за махането на Мавродиев.

На 15.05.20 година предприемачът Васил Божков, на който са повдигнати 19 обвинявания, разгласява есемеси сред него и Горанов. Същият ден министър-председателят провел диалог с финансовия министър и го посъветвал да подаде оставка или да излезе в отпуск, до момента в който се извърши инспекция и абсурдът утихне. Горанов споделил, че ще намерения, само че на сутринта отказал. Запознати настояват, че вечерта той се съветвал с Пеевски и предприемача Кирил Домусчиев. Пеевски този път напряко бил декларирал, че ще докара Борисов до оставка.

След свадите с невлезли в страната над 700 млн лв. от хазартни компании Борисов още веднъж споделил на Горанов да се отдръпна. Отказът бил още по-рязък.

В същото време Пеевски към този момент е задействал дискредитирането на Борисов и отстраняването му от ръководството.

От ББР резпределили милионите, отпуснати от държавното управление за подкрепяне на българския бизнес, потърпевш от изключителните ограничения в битката с ковид. Но не спуснали изискванията, при които да се дават средствата. Парите са налични, само че няма по какъв начин да стигнат до хората. Това основава напрежение в бизнеса. По този метод Пеевски и Горанов насочват недоволството против Борисов.

Калният проливен дъжд от фотоси, видео и аудио записи, който залива Борисов съвсем всеки ден също идва от кръга на Пеевски, настояват осведомени. 100% гаранция няма, само че косвените доказателства и анализът на обстановката сочат натам.

Атаките против Борисов ескалират, когато се схваща, че се прави инспекция на договорка, при която предприемачът Иван Мирински, един от най-приближените на олигарха от Движение за права и свободи, придобива хотел в Гърция. Говори се, че парите за покупката са заем от ББР.

В сряда, 16.07.20 основният прокурор Иван Гешев бил посъветван настоятелно от хора от кръга #Кой да подаде оставка, с цел да се тушира напрежението в страната. Гешев изрично отказал. Бил нервозен, казват…

Къде е президентът Румен Радев в цялата скица?

Още когато възнамерявал войната и свалянето на Борисов, Делян Пеевски разискал в стеснен кръг тактичност, която ще употребява. А тя била Радев да бъде трансфорат в несклоняем зложелател на Борисов и назад. Чрез Гешев тази концепция почнала да се осъществя. Така се появиха някакви неразбираеми документи, СРС-та и внушения за безусловно фиктивен скрит план на президента против изпълнителната власт. Радев постоянно е подлагал на критика кабинета, само че да се занимава с преврати е неуместно даже да се намерения. Пеевски обаче съумя да провокира искри и остри нападки сред „ Дондуков “ 1 и „ Дондуков “ 2. Самият той е в сянка, неразбираемо къде.

Гешев извърши задачата брутално. В играта Пеевски вкара и Васил Божков, с който към този момент бе отворил фронт още през есента на 2019 година, когато е декларирал апетите си към огромен дял от
хазарта. Публикуването от Гешев на записи от телефонни диалози сред Божков и моя благосклонност не бе нищо друго, с изключение на следващ удар по президента. Няма да се спирам на оповестения диалог от него липсват значими неща. Да, президентът бе задачата, с цел да бъде компрометиран и пред Борисов, и изключително пред протестиращите. Нищо сходно не се получи, тъй като ходовете на Пеевски стават все по-прозрачни.

Пеевски цели да махне Борисов, да обезсили Радев, да се отърве и от Гешев, който му свърши доста мръсна работа (разгрома на КТБ, ударът против кметиците на „ Младост “, завладяването на бизнеси посредством размазване на предприемачи, премахване на спънки пред присвояване на „ Емко “ и „ Дунарит “, юристи по значими каузи в ареста, близки на упрекнати също в ареста, гонене на избрани медии и публицисти и пр.), само че към този момент му носи единствено пасиви. Важното е да се обезпечи плацдарм за „ експертен кабинет “, „ кабинет на спасението “ или нещо такова. В същото време самият Пеевски да остане в сянка и да продължи да дърпа конците, дружно с Ахмед Доган.

Имам неприятна вест за пеевската тайфа: Номерът няма да мине пред протестиращите, а и пред останалите жители. Мафиотският модел лъсна.

ГЕРБ и Борисов са изхабени, кабинетът няма свежи хрумвания, парламентарната група е „ мъртва “, а министър председателят няма опрощение за досегашното безмълвие и другаруване с Пеевски. Тази власт би трябвало да си тръгне час по-скоро, в случай че участниците в нея в действителност милеят за България и българите, както настояват. Тяхната опция е по площадите и е прелестна! С ръководещите да си потегля и Гешев, както и всички деформирани от слугинаж и лъготене анализатори, коментатори и тям сходни. Обирайте си крушите!

Съпротивляват се, тъй като знаят какво са награбили и какво ги чака.

Най-големият боязън на ръководещите и техните приятели-врагове от Движение за права и свободи, съгласно случая, е че предстоящите милиарди помощ от Европейски Съюз за България няма да минат през техните крадливи лапи, в случай че ги изгоним. Това ги ужасява.

Затова, благи хора от кръвната група на смяната, дано се самоизяждат – наш дълг е да ги изринем. Не ни плашат мутрите делтагардовски, нито провокациите на свине-паяка, прикрит нейде в първокласна, бронирана миша дупка.

Неотдавна в едно телевизионно предаване цитирах думи на Стефан Караджа, изречени по време на едно от сраженията с турските потери. Войводата споделил на своите, които били оградени отвред: Една кръв ни остана и една земя да я попие. Предлагам ви още нещо от този популярен мъж: Три-четири думи са много за нас: " Свобода или гибел ", или " За религия и самостоятелност " - това е всичко, що можем да кажем в този момент.

Да сринем Свинеландия!

Огнян Стефанов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР