Бундесверът се готви да включи 15 хиляди военни в борбата

...
Бундесверът се готви да включи 15 хиляди военни в борбата
Коментари Харесай

Бундесверът се готви да се включи в борбата със заразата

Бундесверът се готви да включи 15 хиляди военни в битката против разпространяването на ковид в Германия, написа сп. " Шпигел ".

Войниците би трябвало да са в цялостна подготвеност към 3 април. Съгласно проекта, представен от списанието, дейностите на военните ще бъдат в пет посоки. Към 5500 души са планувани за " защита и отбрана ", 6000 - за " поддръжка за популацията ", 6000 военни служители на реда ще оказват помощ за поддържането на реда и регулирането на придвижването по пътищата, 2500 бойци ще дават отговор за логистиката, а към 250 индивида, разпределени в 18 екипа, ще се занимават с стерилизация.

Командването на интервенцията ще се реализира от четири районни оперативни щаба в Берлин, Росток, Олденбург и в Бавария.

На 19 март немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че Бундесверът е подготвен да помогне на провинциалните и общинските управляващи в битката против болестта. Тя означи, че в Германия има 75 хиляди резервисти, от които 2300 са изявили предпочитание да се включат в ограниченията на въоръжените сили в помощ на управляващите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР