Бундеслигата ще бъде спряна поне до 2 април. Това потвърди

...
Бундеслигата ще бъде спряна поне до 2 април. Това потвърди
Коментари Харесай

Бундеслига и коронавирус: Само призрачни мачове могат да задържат клубовете в бизнеса

Бундеслигата ще бъде спряна най-малко до 2 април. Това удостовери изпълнителният шеф на Германската футболна лига (DFL) Кристиан Зайферт и предизвести, че " призрачните мачове " (двубои, които се играят при празни трибуни) може да са единственият метод, който ще защищити някои клубове от финансова съсипия.

Зайферт приказва пред медиите в понеделник след срещата на DFL, която удостовери решението за отсрочване на шампионата поради пандемията от ковид, и излезе с обръщение за икономическото влияние, което спирането може да окаже върху немския футбол и бизнеса, който разчита на продължаването на Бундеслигата.

По-нататъшни разисквания ще има в седмицата, започваща от 30 март, добави Зайферт, само че със възбраната на немските управляващи за обществени събирания не е ясно по кое време футболът може да се върне в Германия, поставяйки работата на доста хора в неустановеност.

" Първенството не се чака да бъде възобновено до 3 април и никой не може да каже по кое време или дали ще може да продължи ", сподели Зайферт.

" Наясно съм, че на футбола се гледа като бизнес за милиард $. Но в центъра на всичко това е самата игра и 56 000 работни места, зависещи от всеки кръг. Без спонсорство и телевизионни доходи, тези работни места и съществуването на клубовете са в заплаха. Трябва да намерим решения, с цел да продължим бизнеса си ".

" Здравето на нашите чиновници е с максимален приоритет. Но ние също би трябвало да се борим за нашите чиновници и тяхната финансова сигурност. Моля, имайте това поради, когато взимаме решенията си в бъдеще ", прикани Зайферт. " Рано е да спекулираме, когато ще се върнем. Не желаеме да даваме упования, че шампионата ще продължи при започване на април ".

DFL chief exec Christian Seifert: " Nobody is a fan of matches behind closed doors but, for many clubs, they may be the only way to keep clubs in business. " #COVID19 #Bundesligapic.twitter.com/M4dfe1LYYd
- DW Sports (@dw_sports) March 16, 2020

Ако сезонът не бъде възобновен след 2 април, 36-те професионални тима от първото и второто равнище в немския футбол биха били изправени пред евентуална загуба от 750 милиона евро.

Това включва изчезнали приходи от билети, спонсорство и телевизия. Само телевизионните доходи за последните девет мача, в случай че не бъдат изиграни, ще ударят по-малките клубове с 370 милиона евро.

" Нито едно състезание няма застраховка против пандемии ", сподели Зайферт. " Лигите имат застраховка за покриване на анулирани мачове и някои клубове се пробваха да се застраховат против пандемията, само че застрахователните заплащания биха били невероятно високи ".

" Без доходи от телевизия, спонсорство и билети можем да оцелеем единствено за къс интервал. Призрачните мачове ще бъдат единственият метод да оцелеем в дълготраен проект ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (809)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР