Бундеслигата ще бъде първото футболно първенство от Топ 5 на

...
Бундеслигата ще бъде първото футболно първенство от Топ 5 на
Коментари Харесай

Бундеслигата прогнозира празни стадиони до 2021 г.

Бундеслигата ще бъде първото футболно състезание от Топ 5 на Европа, което ще възобнови своя сезон. Мачовете от него обаче сигурно ще се играят пред празни трибуни, освен това освен до края на акцията през 2019/2020 година, а до края на календарната година. Това показа изп. шеф на немския шампионат Кристиан Зайферт в изявление за американския в. " Ню Йорк Таймс ".

" Футболът ще бъде единствено телевизионно развлечение. И е доста евентуално това да остане по този начин чак до 2021 година " , предвижда шефът на Бундеслигата.

Плановете са шампионата да бъде рестартирано " при започване на май ", като концепцията е всички мачове от оставащите 9 кръга да бъдат изиграни " до края на юни ". Предвижда се да няма ограничавания в локациите на дуелите и те да се организират на всички 18 стадиона в елита, само че при закрити врата. По думите на Зайферт за реализацията на една среща са нужни 240 души, в това число играчите, треньорите, лекарите, съдиите и тв екипа.

" Ние сме част от културата в страната. Хората тръпнат да получат най-малко парченце от естествения си живот и това може да бъде още веднъж да се играе футбол в Бундеслигата. Затова ние би трябвало да изиграем нашата роля, като подкрепим ограниченията на държавното управление и се споразумеем по кое време може да се завърнем ", разяснява Зайферт.

Германия е четвъртата най-засегната страна в Европа по брой случаи на ковид с над 109 300 позитивни проби за COVID-19 към днешна дата. От друга страна обаче здравната система в страната е една от най-стабилните в света и равнището на смъртност е под 2% (само 2096 починали) . Затова и ограничаващите ограничения последователно започнаха да отпадат, което разреши на всички клубове от Бундеслигата да възобновят тренировките си още тази седмица.

Зайферт също по този начин предвижда, че трансферният пазар във футбола ще бъде най-силно обиден от актуалната здравна рецесия, която следва да еволюира в световен финансов колапс:

" В кратковременен проект бих споделил, че трансферният пазар това лято няма да съществува, той ще се срине. Някои сътрудници внезапно ще схванат, че ще би трябвало да работят старателно, или най-малко да работят. Някои лиги ще схванат, че парите не са нещо, което автоматизирано пада от небето всеки месец. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР