Бумът на сериала Чернобил е както лесно обясним, така и

...
Бумът на сериала Чернобил е както лесно обясним, така и
Коментари Харесай

Истински истории: 5 сериала като Чернобил, но не точно

Бумът на сериала „ Чернобил ” е както елементарно разбираем, по този начин и не толкоз. За да може едно нещо да е гледаемо, то би трябвало да е разказано и снимано добре. В този случай имаме и двата фактора на разположение. Но един от козовете на „ Чернобил ” е фактът, че той споделя историята на същинска преживелица. Според някои фенове сериалът е умозрителен и агитационен. Според други е превъзходен. Факт е, че той се придържа оптимално до действителните данни, които са известни за това, което се е случило в някогашния Съюз на съветските социалистически републики през 1986-а. Дали ненапълно е преиначен? Та, за бога, това е телевизия. Нека да не забравяме това.

По мотив „ Чернобил ” обаче, ние ви предлагаме пет други сериала, които също описват същински истории. Ето ги.

Фоси/Вердън

Историческите нещастия са тъкмо толкоз забавни, колкото и историите на действителни хора. В случая не приказваме просто за някакъв човек, а за Боб Фоси и дългогодишната му партньорка в живота и на сцената – Гуен Вердън. Сериалът, дело на FX, някак се позагуби измежду останалите продукции тази пролет, само че това е единствено в ущърб на фена, който го е пренебрегнал. Историята на Боб Фоси е вълнуваща като разказ. Сериалът минава през най-важните интервали от кариерата му като стартира от „ Сладката Чарити ” и свършва с „ Оскар ”. Сам Рокуел и Мишел Уилямс са превъзходни в функциите на Фоси и Вердън и заслужават вашето внимание.



Геният

Отново продукция, разказваща за живота на хората. В случая на един съответен човек. Как се дефинира някой като талант? Освен, че би трябвало да е извънредно съумял, той би трябвало да е надхвърлил опциите на времето и място, което населява. Трябва да е надскочил самичък себе си и да е оставил диря. Това са признаците, по които екипът на тази поредност избира хората, за които да споделя. Първите двама са надлежно Албърт Айнщайн и Пабло Пикасо. В два обособени сезона тази поредност на National Geographic споделя за живота на Пикасо и Айнщайн и за задачата кани имена като Джефри Ръш и Антонио Бандерас в основните функции. Дали и тези поредност са спекулативни? Може би. Но са тъкмо и толкоз достоверни.



Американска престъпна история: Народът против О Джей Симпсън

Виновен ли е О Джей Симпсън или не? Това към момента е въпрос, който занимава огромна част от хората, освен в Америка, само че и по света. В ранното утро на 13 юни 1994 година Ел Ей е разсънен от новината, че някогашната брачна половинка на любимеца на народа – О Джей Симпсън, е убита брутално. Още същия ден на обяд О Джей Симпсън е първият и единствен обвинен за закононарушението. Скандалът се развихря като стихия. Само за няколко месеца по-късно О Джей Симпсън се трансформира в най-противоречивата персона в Америка. Хората наблюдават жадно процеса против него. Едните енергично го пазят, а другите го ненавиждат – назовават го палач, лъжец, нарушител. Сериалът, дело на сценариста и продуцент Райън Мърфи, се пробва оптимално обективно да наблюдава случая и да го опише на фена. Справя се повече от сполучливо, а в функциите влизат Куба Гудинг-Джуниър, Джон Траволта, Дейвид Шуимър и Сара Полсън.



Бягство по учебник

Дело на НВО сериалът “Бягство по учебник “ е основан на същинската история за бягството на двама наказани убийци от затвор в щата Ню Йорк през лятото на 2015 година. Когато бягството се случва, управляващите стартират интензивно претършуване на целия щат, а за реализирането му се оказва, че е забъркана омъжената надзирателка в пандиза, която от няколко месеца има връзка и с двамата мъже. Бенисио дел Торо е в ролята на Ричард Мат – артистичен палач, чиято манипулативност стои зад целия проект за бягството. Патриша Аркет е в ролята на Тили Мичъл – омъжена жена, майка и надзирателка, която стартира полова връзка с двамата избягали и се съгласява да им помогне с обещания за по-добро бъдеще. Пол Дейно пък е Дейвид Сует – ченге, наказано за ликвидиране. Динамичен и отлично разказан мини сериал.



Деянието

Сериалът на Hulu, споделя шокиращи и невероятни истории за действителни закононарушения. Първият сезон на „ Деянието ”, който ще бъде на правилото на антологията, т.е. всеки сезон ще споделя за друг същински случай, наблюдава историята на Джипси Бланчард - момиче, което се пробва да избяга от свръхвластната си майка. Търсенето на самостоятелност от токсичните взаимоотношения отваря кутията на Пандора – голям брой скрити секрети, които водят до съдбовен край. Какво да направиш, когато схванеш, че индивидът, който твърди, че те обича най-вече на света, в действителност те наранява? Това се случва с Джипси Роуз Бланчард, млада жена от Мисури. Тя е израснала с вярата, че има съществени болести – рак, мускулна дистрофия, епилепсия и други болести. Майка й Ди Ди Бланчард е посветила живота си на това да се грижи за нея. Докато един ден Джипси не научава истината – тя изобщо не е болна.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР