Бумът на интерес към Метавселената, чието поддържане изисква огромна изчислителна

...
Бумът на интерес към Метавселената, чието поддържане изисква огромна изчислителна
Коментари Харесай

Големите печеливши от метавселената

Бумът на интерес към Метавселената, чието поддържане изисква голяма изчислителна мощ, ще бъде от огромна изгода за международните производители на чипове, считат анализатори, представени от Си Ен Би Си.

Смятаната за идната стъпка в развиването на интернет метавселена представява вирутален свят, в който хората си взаимодействат посредством триизмерни аватари, които могат да бъдат следени с устройства за виртуална действителност като тези на Oculus.

Концепцията за метавселената прикова вниманието на вложителите предходната година, откакто колосът в областта на обществените мрежи Фейсбук разгласи през октомври, че трансформира името си на Meta.

„ Големите печеливши от метавселената са софтуерните компании “, разяснява Хоу Уей от DBS Bank.

От компанията за финансови услуги Morningstar обаче са безапелационни, облагите няма да бъдат разпределени поравно.

„ Тъй като доста от дейностите, които се извършват в метавселената, включват обработка в действително време на голямо количество данни, това ще изисква полупроводници от най-голям клас, каквито прозивеждат единствено TSMC, Samsung и Intel “, показват от компанията.

По-малките производители, като United Microelectronics Corporation, SMIC и GlobalFoundries, могат да завоюват единствено от съставените елементи с по-ниска стойност от веригата на доставки, като да вземем за пример чипове за ръководство на  захранването и драйвери за екрани, показват от Morningstar.

Миналата година акциите на Nvidia нарастнаха със 125% на фона на очакванията за триумфа на метавселената. Водещият от Си Ен Би Си Джим Креймър избра производителя на чипове като една от четирите компании, чиито бумаги би трябвало да купуват вложителите, в случай че желаят да заложат на метавселената.

Meta, както и Apple, Microsoft и Гугъл, се приготвят да пуснат нови хардуерни артикули и софтуерни услуги за метавселената.

В Азия Китай също се готви да стане огромен състезател в този бранш. Шанхай включи метавселената в своя петгодишен проект за развиване, който призовава за „ поощряване на използването на метавселената в области като публични услуги, бизнес офиси, обществени занимания, промишлено произвеждане, сигурност на производството и електронни игри “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР