Бум на застрахователните измами с коли. Те са се превърнали

...
Бум на застрахователните измами с коли. Те са се превърнали
Коментари Харесай

Бум на застрахователните измами с коли


Бум на застрахователните измами с коли . Те са се трансформирали в печеливш бизнес, настояват проверяващите. Необходим е единствено автомобил в придвижване, разкрива Нова телевизия.

" Един автомобил се купува извън за някаква смешна сума, " накичва се ", с цел да наподобява добре и се застрахова за доста висока сума ", изяснява основен контрольор Пламен Максимов от бранш " Престъпления против МПС " към Столична дирекция на вътрешните работи.

Няколко месеца откакто е застрахован, автомобилът изчезва безследно и се афишира за откраднат. " Лицето, което го афишира за незаконно лишен, действително знае, че такъв  автомобил към този момент не съществува . Той споделя, че са му откраднали автомобила и си избира някакво място и внимава да няма очевидци и да няма камери ", изясни основен контрольор Пламен Максимов.

Колата пък отива в автоморга или у частни лица, с цел да бъде разглобена и да се заличат всички номера, по които тя може да бъде разпозната. " Това е доста рентабилен бизнес,  тъй като не се влагат доста пари,  а се изкарват доста пари ", разяснява основен контрольор Пламен Максимов.

Само от началото на тази година в страната са станали 94 обири на коли, сочат данните на полицията. От тях 22% са осъществени за застрахователна машинация. В съпоставяне с предходната година това е 100% нарастване, споделят още от Министерство на вътрешните работи./ News.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР