Бум на застрахователните измами с коли. Те са се превърнали

...
Бум на застрахователните измами с коли. Те са се превърнали
Коментари Харесай

Бум на застрахователните измами с коли

Бум на застрахователните измами с коли . Те са се трансформирали в печеливш бизнес, настояват проверяващите. Необходим е единствено автомобил в придвижване, разкрива Нова телевизия.

" Един автомобил се купува извън за някаква смешна сума, " накичва се ", с цел да наподобява добре и се застрахова за доста висока сума ", изяснява основен контрольор Пламен Максимов от бранш " Престъпления против МПС " към Столична дирекция на вътрешните работи.

 Министерство на вътрешните работи осуети опит за застрахователна машинация
Министерство на вътрешните работи осуети опит за застрахователна машинация

В Министерство на вътрешните работи постъпило известие за откраднато " Порше Кайен "

Няколко месеца откакто е застрахован, автомобилът изчезва безследно и се афишира за откраднат. " Лицето, което го афишира за незаконно лишен, действително знае, че подобен автомобил към този момент не съществува . Той споделя, че са му откраднали автомобила и си избира някакво място и внимава да няма очевидци и да няма камери ", изясни основен контрольор Пламен Максимов.

Колата пък отива в автоморга или у частни лица, с цел да бъде разглобена и да се заличат всички номера, по които тя може да бъде разпозната. " Това е доста рентабилен бизнес, тъй като не се влагат доста пари, а се изкарват доста пари ", разяснява основен контрольор Пламен Максимов.

 Разкриха застрахователна машинация за 20 000 лева
Разкриха застрахователна машинация за 20 000 лева

Автомобилът бил разгласен за търсене

Само от началото на тази година в страната са станали 94 обири на коли, сочат данните на полицията. От тях 22% са осъществени за застрахователна машинация. В съпоставяне с предходната година това е 100% нарастване, споделят още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР