Бум на заразени с коронавирус в хоспис към частна болница

...
Бум на заразени с коронавирус в хоспис към частна болница
Коментари Харесай

Скандално: Частна болница в София изпраща пациенти с COVID-19 вкъщи

Бум на инфектирани с ковид в приют към частна болница в София. 40 от пациентите и 28 души от личния състав са с позитивни резултати за COVID-19 в болничното заведение за рехабилитация Сердика.

От там се обаждали на околните на инфектирани пациенти да си ги приберат у дома. Сигналът е подаден към Българска национална телевизия от обезпокоени родственици. От заведението са безапелационни: нямало да гонят никого, само че уведомили околните на безсимптомните инфектирани и единствено им предложили да си ги приберат.

Павлина Павлова е със собствен другар през вчерашния ден, когато телефонът му звъни. Обаждат се от приюта, в който е настанил родственик преди 9 дни с негативен пи си ар тест. Това, което чува - провокира потрес.

"Тъй като цялото заведение е пламнало, той би трябвало да вземе този собствен непосредствен в неделя най-късно ", споделя Павлина.

Носителите на ковид, само че без признаци нямат място в лечебните заведения - споделя шефът на частната болница.

"Нашето обвързване е да осведомяваме околните, че в болничното заведение има инфектирани пациенти и възпален личен състав, с което не изненадваме никой. И предизвестяваме, че потребното за случая е да бъдат карантинирани в домашни условия ", изяснява шефът доктор Методи Янков.

Настанените в приюта обаче имат потребност от профилирани грижи.

"Всичките хора, които са вкъщи - те незабавно автоматизирано стават контактни. Те биха го взели, въпреки че би коствало доста пари, с цел да наемат няколко индивида да се грижат, с цел да се сменят, само че никой не желае да се грижи за позитивен Коронавирус човек ", споделя Павлина.

"Нито един пациент не е качен на колата за спешна помощ и закаран пред дома му, нито пък е оставен на носилка пред лечебно заведение. Когато околните отхвърлят - ние сме си изпълнили задължението за информация, пациентът остава при нас и ние го гледаме със силите и средствата, които имаме ", добавя доктор Янков.

Изпаднали в невъзможност Павлина и приятелят й през вчерашния ден почнали да звънят. Първо в Здравното министерство, РЗИ, още веднъж в министерството, след това в Министерския съвет, а по-късно и на щаба - подобен телефон й дали. И по този начин няколко часа наред- там, където въпреки всичко й вдигнали не предложили решение на казуса.

"Важно е ние да знаем като жители на тази страна ние в действителност при такива комплицирани обстановки да се обръщаме към държавните институции ли, или напряко да се обръщаме към Българска национална телевизия?, попита Павлина.

Предложението на приюта, отправено към фамилиите на хората в приюта не е разпоредено, нито е в съгласие със столичното РЗИ, обясниха оттова за Българска национална телевизия. Ще бъде осъществена инспекция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР