Бум на строителството в Благоевград и на високи цени на

...
Бум на строителството в Благоевград и на високи цени на
Коментари Харесай

Бум на ново строителство и високи цени на имотите в Благоевград

Бум на строителството в Благоевград и на високи цени на парцелите в Благоевград. Най-голямо е предлагането на жилища ново строителство, като цената стартира от 500 евро на квадратен метър.

Благоевград

В Благоевград предлагането на жилища е огромно, търсенето също, само че цените са непостижими за множеството купувачи.

Радослав Коцев: Гледам, че много нови къщи се строят, нови кооперации. Мисля, че от ден на ден хора желаят да живеят в огромния град, не в дребните обитаеми места, защото стопанската система е по огромна, има предложение на работа. И по тази причина цените са толкоз високи.
Павлина Чукарска, брокер: Много са високи цените, може би, никой не желае да ги смъква. И поради това те се двоумят и мъчно се взимат жилища, тъй като има търсене, по тази причина са и високи цените, само че тези пък които търсят, желаят да купуват на по-ниски цени. Новото строителство всички продават над 500 евро на квадрат и по този начин се разминават между тях. Ако не смъкват малко от цената, не се получава договорка.
В Благоевград се търсят дребни жилища до 40 хиляди евро, а такива съвсем няма на пазара. В множеството случаи те се търсят за да бъдат отдавани чартърен. Плащането им става най-вече с заем, а не с налични средства.
Радослав Коцев: Като цяло е по-добре да имаш лично жилище, тъй като инвестираш пари в нещо твое, а не да живееш чартърен. Тъй като мисля, че едно покриване на вноска по заем даже за лично жилище е доста по добре, в сравнение с да даваш пари за нещо, което не е твое.
Според брокерите цените на жилищата в Благоевград ще тръгнат последователно надолу през есента. За задачата обаче и продавачи и купувачи би трябвало да правят отстъпка в своите претенции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР