Бум на ремонтите на автомобили заради некачествено гориво, отчитат от

...
Бум на ремонтите на автомобили заради некачествено гориво, отчитат от
Коментари Харесай

Бум на ремонтите на коли заради некачествени горива

Бум на ремонтите на коли поради некачествено гориво, регистрират от сервизите. Близо 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас са неразрешени за продажба от началото на годината. Според автомонтьори, все по-често водачите идват при тях поради проблеми в колата след зареждане с некачествени бензин или дизел.

" Забелязват се недоволства по проблеми, свързани с горивната уредба и с изпускателната уредба. Когато горивото не е качествено, то няма цялостно изгаряне и се наслагват отлагания по изпусквателната система. Страдат DPF филтрите, които се запълват елементарно, само че монтажът им коства скъпо ", сподели Румен Дунев от Съюз на автосервизите пред Нова телевизия. Той добави, че колкото по-некачествено е горивото, толкоз е по-голяма амортизацията на мотора на автомобила.

По думите му недоволствата на хората са, че двигателят не работи отмерено.  " Клиентите се оплакват, че моторът гасне, прекъсва, липсва мощ. След диагностика огромна част от недоволствата, те са въз основата на неприятни горива ", сподели още Дунев.

Според него влагата поврежда обособените детайли на колите ни.  " В резервоара на бензиностанциите от разликата в горивото топло-студено, се получава конденс, който попада в горивото и се получава разреждане с вода. Това обаче е натурален развой ", съобщи Румен Дунев. Той добави, че всеки лидер може да поставя стабилизатор на горивото, с цел да може превантивно да се защищава от проблеми.

Експертите не изключват обаче иззетите противозаконни горива да отиват в туби и бидони и да се препродават с 1/3 по-евтино.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР