Бум на онлайн пазаруването през 2021 г. у нас. От

...
Бум на онлайн пазаруването през 2021 г. у нас. От
Коментари Харесай

Онлайн търговията бележи бум през 2021-а

Бум на онлайн извършване на покупки то през 2021 година у нас. От Асоциацията за електронна търговия пресмятат, че продажбите единствено в България са на стойност 2 милиарда и 400 милиона лв.. На този декор онлайн услугите не престават да регистрират негативни резултати по отношение на интервала преди рецесията.

Най-голям е растежът при продажбите от онлайн супермаркетите за хранителни артикули – 100%. Следвани от спортните артикули и уреди, където растежът е 80 на 100.

При продажбите на електроника и компютри нарастването е 60%, оповестява Би Ти Ви.

Хората резервираха традицията от Коронавирус рецесията да заплащат с карта. Все повече избират този метод за заплащане без значение дали става въпрос за цялостна количка с артикули или за 1-2 краставици.

В тази комерсиална верига регистрират най-сериозно нарастване на заплащането с карти през 2020 година. Тогава над 35% от оборота е минал през ПОС терминалите. Тенденцията се задържа и през тази година. През 2021 - към този момент надвишава 37%.

" Нагласата на хората, методът им на извършване на покупки се видоизмени доста. Определено посещават по-малко магазина, само че пазарят повече. По-редки визити - по-голяма сума при заплащане ", споделя Янислав Стойчев, основен финансов шеф.

Все по-рядко се броят пари на ръка. За клиентите заплащането с картата към този момент е нещо всекидневно.

София държи първото място по заплащане с карти, само че, става известно, че има и квартали отличници. В магазините на хранителна верига в " Гео Милев-Изток " и " Драгалевци " през карти минава съвсем 50% от оборота. На опашката е " Дружба " - под 22 на 100.

И въпреки че има разлика когато избираш питателните артикули на място в магазина и от дивана у дома, таман при електронната търговия с тях се регистрира най-сериозен скок.

" Потребителят към този момент не пазари линейно - харесва си нещо и отива до магазина да го купи. той на процедура прескача от една точка на контакт към друга. От едно устройство на друго устройство. Имаме онлайн продуктови категории, които бележат растеж от даже над 100% като продажбата на хранителни артикули.  Има водещи онлайн супермаркети с към 250 ", споделя Жанет Найденова, Българска е-комерс асоциация.

За първи път оборота на електронната търговия у нас надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт. Очакванията са да продължат да порастват и заплащанията с карти във физическите магазини.

Тенденцията през 2021 е хората да посещават по-рядко питателните магазини, само че за сметка на това купуват повече.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР