Бум на обяви в мрежата търсещи статисти за чуждестранни филмови

...
Бум на обяви в мрежата търсещи статисти за чуждестранни филмови
Коментари Харесай

Сутеньори търсят нови жертви с атрактивни обяви за участие във филми

Бум на разгласи в мрежата търсещи статисти за задгранични кино продукции са новата стръв измежду младите в Бургас, с която си служат трафикантите на хора на територията на страната и чужбина. Това сподели Росица Янева, секретар в Местната комисия за битка с трафика на хора (МКБТХ), написа Флагман.

" Зачестиха случаите на подведени от атрактивни разгласи, които дават обещание положително възнаграждение и кариера. Случай от последната седмица е с 20-годишна жена от Бургас.Тя откликва на публикация за търсене на статисти в задгранична кино продукция. Позвънява на телефона в обявата и единствено след два дни ѝ е изпратен самолетен билет, с цел да замине в Англия и да взе участие в мегапродукция. След подхванати дейности от наша страна се оказва, че това е мрежа за трафик на хора за полова употреба ", изясни Янева. От думите и излиза наяве, че млади девойки, в ученическа възраст, разгласяват провокативни фотоси в профилите си във Facebook, с което стават мигновено обект на внимание на хора в Интернет, чиято единствена цел е да злоупотребят с тях. Моментално вършат контакт и по схемата " Лавърбой " стартират да ги обработват. " Застрашени са и по-зрели девойки.

Последният случай по този способ е с жена на 23 години. Тя има и дете, само че се среща в мрежата с мъж и единствено след двуседмично другарство в мрежата е подготвена да го последва в Англия. Случаят е предотвратен от нейни близки, които се усъмнили в обстановката ", разяснява секретарят на МКБХТ. В един от приютите за жертви на трафик на хора в Бургас са настанени пет дами, които са били вербувани по схемата " Лавърбой ". В другия са настанени двама мъже, които са станали жертви на трудова употреба.

Представителите на мощния пол, които желаят да подсигурят себе си и фамилията си финансово са изключително уязвими. " В последните седмици имаме подобен случай. Става въпрос за публикация оповестена в известен уебсайт, посредством която са набирали селскостопански служащи за осъществяване на действия в Италия. Публикуван е мобилен телефон, на който се обаждаш и ти споделят, че всяка седмица се потегля с обезпечен превоз. Обещава се положително възнаграждение. Всичко това се случва без да сключваш трудов контракт и без да се ревизира дали зад обявата стои компания и дали компанията е лицензирана ", изясни Росица Янева

За 2017 година в Бургаския областен съд са регистрирани 41 лица потърпевши лица от закононарушението трафик на хора и продажба на бебета. Тези две форми на трафика на хора са най-разпространени в бургаски район.

Изпадналите в неволя могат да подават сигналите си в Местната комисия за битка с трафика на хора или в националната. Телефонната линия против трафика на хора е: 0800 20 100. На този телефон всеки, който се почувства застрашен или потърпевш от закононарушението трафик на хора може да се обади в България и в Европа, а телефонът е безвъзмезден. От която и да е точка на Европа на този телефон може да бъде потърсена помощ а жертвата ще получи пояснения на български език и да бъде настанена в център или върната в България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР