Бум на нови заразени с коронавирус има в много страни.

...
Бум на нови заразени с коронавирус има в много страни.
Коментари Харесай

Учените разделени за руската ваксина срещу коронавируса

Бум на нови инфектирани с ковид има в доста страни. Франция, Англия и Испания означават пик на болните. В същото време светът е разграничен след новината за първата ваксина против вируса, основана от Русия.

Ден откакто Владимир Путин разгласи, че страната е записва първата в света ваксина против COVID-19, мнозина задгранични учени си задават въпроса дали Москва не слага националния авторитет пред сигурната просвета и сигурността. „ Да имаш ваксина и да докажеш, че тя безвредна и ефикасна са две разнообразни неща”, счита основният вирусолог на Съединени американски щати Антъни Фаучи.

Руските управляващи настояват, че над 1 милиард дози от имунизацията „ Спутник 5” са били поръчани авансово от 20 непознати страни от Латинска Америка, Близкия изток и Азия.

„ В Съединените щати имаме половин дузина или повече ваксини и в случай че желаеме да навредим на доста хора и да им дадем нещо, което не работи, можем да стартираме още идната седмица. Нещата обаче не се вършат по този метод. Надявам се, че руснаците в действителност са потвърдили, че имунизацията е безвредна и ефективна”, сподели още Антъни Фаучи.

Скептично настроените към съветската ваксина считат, че при създаването й са пропуснати значими стадии и може да не е спазен обичайния клиничен протокол. Не са оповестени и никакви детайлности. „ Въпросът не е да си първи с имунизацията, а да имаш ваксина, която е безвредна и ефективна”, съобщи министърът на опазването на здравето на Съединени американски щати Алекс Азар.

Франция и Германия също показаха запаси по отношение на съветската ваксина, а от СЗО акцентират, че не са получили задоволително информация от Москва. „ Световната здравна организация е в контакт с съветските регулаторни органи и чакаме да получим информация за имунизацията. Едва тогава ще можем да се произнесем”, разяснява Жарбас Барбоса, специалист от СЗО.

Междувременно от ден на ден европейски страни регистрират сериозен растеж на новите случаи на COVID-19. Здравните управляващи във Франция оповестяват за близо 1 400 новозаразени, което e съвсем два пъти повече по отношение на понеделник. „ Положението към епидемията от COVID-19 във Франция се утежни през последните дни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР