Бум на недоносени бебета в Пазарджик Вълна от бебета, родени

...
Бум на недоносени бебета в Пазарджик Вълна от бебета, родени
Коментари Харесай

Бум на недоносени бебета в Пазарджик

Бум на недоносени бебета в Пазарджик Вълна от бебета, родени недоносени, залива регионалната пазарджишка болница. В последните два дни в заведението са проплакали 37 недоносени бебета, а родените с естествени размери са едвам седем.
 
За съпоставяне, формалните статистики у нас регистрират, че от всеки 10 деца единствено едно се ражда прибързано. Не по този начин обаче стоят нещата в болничното заведение в Пазарджик, а напрегнатата обстановка се повтаря за следващ път през лятото, когато доста от лекарите не са на работа, изясни пред Дарик завеждащият Неонатологичното поделение в лечебното заведение доктор Мариела Захариева. Като част от аргументите за възходящата недоносеност тя уточни инфекциите при дамите, неправилните грижи, образование и здравна просвета на бъдещите майки, както и пренебрегването на женските съвещания.

 недоносено бебе кувьоз ThinkStock/Getty Images
Д-р Мариела Захариева: " Защо майките имат инфекции е една доста дълга тематика, която стартира от вярното развъждане и образование на бъдещите майки, мине през женските съвещания, метода на живот на родилките, здравната им просвета и така нататък Този въпрос не можем да го решим, той е доста комплициран и зависи от доста хора ".-->
 
Пазарджишката болница разполага с 16 кувьоза, които са цялостни. " Освен това на едно бебе кувьозът би трябвало да се сменя от време на време, т.е. необходим ни е най-малко един празен. Всяко недоносено дете се нуждае от О2, кислородните заключения също са запълнени до прекаленост ", споделя доктор Захариева. По думите й обаче сериозна обстановка не може да се случи поради гъвкавостта на личния състав: " Децата не са постъпили в един и същи ден, а в интервал - значи първото дете би трябвало към този момент да е по-добре и би могло да отстъпи мястото си на дете, което идва в сериозно положение ".

 
Неонатологичното поделение е цялостно и работи със свръхакапацитета си, споделя още завеждащата: " Много е натоварено. Но се оправяме и зависи от вълната. Сега просто сме в неприятната серия на недоносените и по тази причина не доближават. В останалото така наречен обикновено време на натоварване кувьозите са ни задоволително. Може би имаме потребност от още един два монитора и от още хора, които да работят. При лекарските щатове имаме три места, от акушерските - две-три. Да не приказваме, че осем от акушерките работят след пенсионна възраст. Ако и тях ги нямаше, щях да нуждая се от 10 индивида и щеше да бъде невероятно да се работи ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР