Бум на коронавируса в Китай. Само за ден бяха регистрирани

...
Бум на коронавируса в Китай. Само за ден бяха регистрирани
Коментари Харесай

Бум на коронавируса в Китай и по света

Бум на ковид в Китай. Само за ден бяха регистрирани нови 73 смъртни случая.

Така общият брой на умрелите доближи 636 души, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на националната здравна комисия на страната.

В цялостен Китай са били открити 3143 нови инфектирани, с което общият брой на инфектираните от новия ковид в страната доближава до 31 161.

В четвъртък Англия, Германия и Италия оповестиха за нови случаи, с които общият брой на доказаните носители на вируса в Европа е до 31, заяви АП.

Италиански жител е дал в четвъртък позитивна проба за новия бързо разпространяващ се ковид, заяви представител на италианското министерство на опазването на здравето, представен от Ройтерс.

Това е третият доказан случай на Апенините, откакто двама китайски туристи дадоха позитивни проби предходната седмица.

Мъжът е бил един от 56 души, репатрирани предходната седмица от китайския град Ухан, епицентър на разпространяването на болестта.

Тази заран министерството на опазването на здравето на Япония заяви, че пневмония, породена от новия ковид, е открита при още 41 пасажери на круизния транспортен съд " Даймънд Принсес ", който от 3 февруари се намира край пристанището Йокохама, заяви ТАСС. Общият брой на доказаните случаи на кораба е 61.

Пентагонът ще даде на американското министерство на опазването на здравето 11 военни бази наоколо до съществени летища, в които пасажери ще бъдат поставяни при потребност под карантина.

На 31 декември 2019 година китайските управляващи оповестиха за огнище на пневмония в Ухан. Причинителят на болестта е нов тип ковид 2019-nCoV. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР