Бум на кандидат-студенти отчитат големите университети в страната през настоящата

...
Бум на кандидат-студенти отчитат големите университети в страната през настоящата
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Огромен интерес към родните университети

Бум на кандидат-студенти регистрират огромните университети в страната през актуалната акция. В някои от тях растежът е с над 50%, оповестява.  
Според експерти две са главните аргументи за това. Първата е, че поради обстановката с множеството младежи избират към този момент да следват в родината. А втората - че кандидат-студенти, които в предходни години не са били признати в мечтаната компетентност, са решили, че тази година ще имат по-голям късмет за нея, тъй като матурите на процедура заместиха съвсем на всички места университетския изпит.
 Коронавирусът отхвърли огромна част от младежите от образование в чужбина Коронавирусът отхвърли огромна част от младежите от образование в чужбина
Повече от 40 на 100 отлив на родни кандидат-студенти за образование в чужбина през тази акция, поради пандемията от COVID-19, регистрират в...
10 664 са претендентите, подали документи за банкет в Софийския университет, което е растеж от 50% по отношение на 2019 година 4 497 новоприети студенти са се записали след привършване на трите класирания в акцията за образователната 2020/2021 година За останалите незаети места в постоянна и в задочна форма, субсидирани от страната, както и за незаетите места за образование против възнаграждение СУ афишира спомагателен банкет.
При държавна поръчка от 2 200 места УНСС има над 5 400 претенденти, сподели зам.-ректорът по образователната активност проф. Мирослава Раковска. Тази година за всички бакалавърски специалности в Техническия университет в София са се записали над 1 600 студенти, само че акцията е до 18 септември. Интересът към инженерните науки става все по-траен и вероятността за развиване след придобиването на бакалавърска степен дава опция за необятна реализация.
Великотърновският университет осъществя най-успешната си кандидатстудентската акция от 5 година насам, удовлетворен е ректорът проф. Христо Бонджолов. 98% от местата по държавна поръчка са заети още през август. Записани са и към 500 студенти в платено образование, което значи, че университетът се радва на нараснал интерес от претендентите за висше. От една страна, ректорът го отдава на обстоятелството, че страхът от Коронавирус пандемията промени проектите на студентите, които смятаха да учат в чужбина. Положителен резултат за обичайно мощните посоки на ВТУ оказало и решението страната да поеме таксите за образование в педагогическите специалности.
Засилен интерес регистрират и в Пловдивския университет. До този миг документи са подали 6 395 души, за същия интервал на м.г. са били 5 871. Записаните са 3 309. Отделно са признати 774 студенти за платено образование, а през 2019 година са били 674. Традиционно през последните години най-вече са те във Факултета по стопански и обществени науки.
 Корона зрелостниците - най-излъганите Корона зрелостниците - най-излъганите
Скоро ще се заприказва за корона поколението, което ще измести милениълите - това ще са тези зрелостници, които са получили дипломи през...
На 100% е напълнен държавният банкет и в Академията за музикално, танцово и изпълнителско изкуство в Пловдив. Според ректора проф. Тони Шекерджиева - Новак т.г. е извънредно високо равнището на признатите претенденти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР