Бултаймс.бгС изявлението си, че първо трябва да се вдигат минималните

...
Бултаймс.бгС изявлението си, че първо трябва да се вдигат минималните
Коментари Харесай

Важно! Сподели това до всеки българин! Веднага спрете да плащате тези сметки! казаха ни че няма никакъв смисъл! парите не са никак малко!!!

Бултаймс.бг

С изказването си, че първо би трябвало да се подвигат минималните пенсии, новият началник заплаши целия пенсионен модел

СПРЕТЕ незабавно да си плащате осигуровките! Вече е позволено, а и няма никакъв смисъл, по този начин или другояче ще получите минимална пенсия.

Съзнавам, че апелът ми може да бъде общопризнат като антидържавен и заплашващ даже финансовата непоклатимост на България.

Моите извинения, само че аз спирам да си заплащам осигуровките в действителен размер.

След като по този начин или другояче ще получа минимална пенсия, не виждам за какво самичък да не си разходвам парите на млади години.

Нормално е първо да се усилят минималните пенсии, а по-късно, в случай че има финансова опция, ще се вдигнат и останалите.

Това изказване направи в неделя, на петия ден от избирането му на поста, новият шеф на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов. С което напряко срути пенсионния модел. И искрено ни изясни, че колкото и да сме изрядни при заплащането на осигуровки, напълно скоро всички ще сме еднообразно небогати с минимална пенсия.

От неделя към този момент 800 хиляди пенсионери ще са еднообразно небогати. Почти 40% от пенсионерите в страната.

От 1 октомври минималната пенсия става 200 лева и евентуално ще продължи патриотичния си порив да стигне 300 лева на месец още през идната година.

Което ще е съвсем двойно нарастване по отношение на размера ѝ преди 1 юли тази година. Нищо неприятно, държавното управление се грижи за бедните.

А сякаш самостоятелният от кабинета началник на осигурителния институт ни изяснява, че по този начин е редно. Всички да са еднообразно небогати.

Проблемът с нарастването на минималните пенсии не е в техния размер. А в това, че минималната пенсия е незаслужена.

Такава получават хората, които действително не са внасяли, по някаква справедлива или субективна причина, задоволително осигуровки. И тогава страната взема от осигуровките на останалите правилни платци и додава на тези хора. И колкото повече се подвига минималната пенсия, толкоз по-несправедлива става тя.

Изявлението на Ивайло Иванов в действителност опонира на всички специалисти по пенсионната система.

Предишният началник на Национален осигурителен институт и настоящ министър на труда и обществената политика Бисер Петков да вземем за пример неколкократно изясни, че нарастването единствено на минималната пенсия е незаслужено. И даже беше изготвил разбори по кое време, по какъв начин и с какъв брой би трябвало да бъдат преизчислени пенсиите, тъй че да бъдат увеличени всички.

Обяснението на Петков бе просто. Хората ще изгубят интерес да се обезпечават на действителните си приходи, в случай че минималната пенсия е прекомерно висока и съвсем равна с останалите.

Тази философия на осигурителния модел обаче бе тотално преобърната от новия шеф на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов. Който сходно на вицепремиера Валери Симеонов реши да постави акцента на минималната пенсия. С което обаче прикани и хората с приходи над минималните да крият осигуровки.

 

Бултаймс.бг

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР