• Ford Mustang – икона, която е въплъщение на оптимизма

...
• Ford Mustang – икона, която е въплъщение на оптимизма
Коментари Харесай

Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang

• Ford Mustang – икона, която е олицетворение на оптимизма и независимостта по света – отбелязва производството на 10-милионния си автомобил в завода си в Мичиган

• Ford Mustang е най-продаваният състезателен автомобил в Америка през последните 50 години и е взел участие допълнително филми и има повече почитатели във Фейсбук от всеки различен автомобил в света. Ford е продал над 38 000 Mustang-а в Европа от старта на продажбите в района през 2015 година

• 10-милионният Ford Mustang е високотехнологичен бял кабриолет GT с V8 мотор, 460 к.с. и 6-степенна механична трансмисия, в чест на шаси 001 – първият сериен Ford Mustang 1964.5 с V8 мотор, 164 к.с. и 3-степенна кутия

• Над 60 притежателя на Ford Mustang от всички моделни години се събират в Съединени американски щати, с цел да отбележат 10-милионния Mustang, изписвайки цифрата с колите си, последвано от полет на военен аероплан P-51 Mustang


Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang – най-продаваната спортна кола в Америка за последните 50 години и в света за три следващи години.



10-милионният Ford Mustang е високотехнологичен кабриолет GT с V8 мотор, 460 к.с. и 6-степенна механична трансмисия, цвят Wimbledon White, оборудван с най-модерните технологии в помощ на лидера и създаден в завода на Ford в Мичиган. Първият сериен Mustang (шаси 001), създаден през 1964 година е бил същият цвят и модел, с 3-степенна механична трансмисия и V8 мотор със 164 к.с.

„ Mustang е в сърцето и душата на тази компания и е любим на целия свят “, съобщи Джим Фарли, Президент световни пазари, Ford Motor Company. „ Всеки път, когато видя Mustang да минава по улица в Детройт, Лондон или Пекин, се вълнувам толкоз, колкото и когато купих първата си кола – Mustang купе от 1966 година, който карах из страната като младеж. Mustang провокира усмивки, независмо от езика “.

Ford отбелязва крайъгълния камък с празненства за чиновниците в централата в Диърборн и в завода си Flat Rock, Съединени американски щати, в това число с ниско прехвръкване на бойни самолети P-51 Mustang от Втората международна война и с церемониал на коли Mustang, създадени през 5те десетилетия, който минава от Диърборн до завода Flat Rock, където се създава Mustang понастоящем.



За 54-годишната си история, Mustang се е произвеждал също и в Сан Хосе, Калифорния, Метуген, Ню Джърси и в истинския цех в Диърборн, Мичиган.

Най-продаваната спортна кола

Mustang е най-продаваният състезателен автомобил в Америка за последните над 50 години, съгласно анализите на Ford за общия брой регистрации на нови коли за интервала 1966-2018 година на всички спортни коли, за които IHS Markit има данни.

Ford е продал над 38 000 автомобила Mustang в Европа от старта на продажбите в района през 2015 година

Миналата година Mustang е имал повече продажби от Porsche 911 на 13 европейски пазара, включително Англия и Испания. Водещите 5 европейски пазара по продажби на Mustang през 2017 година са Германия, Англия, Франция, Белгия и Швеция.

По-добър от всеки път

Новият Ford Mustang предлага още технологии, вълнуваща динамичност и повече варианти за персонализация от когато и да било.

Новият Ford Mustang е с по-атлетичен дизайн и вискотехнологичен интериор с меки на досег материали и 12-инчов цифров инструментален панел. Усъвършенстваните мотори включват 5.0-литровия V8 мотор с 450 к.с. и 10-степенна автоматизирана скоростна кутия, с ускоряване 0-100 км/ч за 4.3 секунди, разход на гориво 12.1 л/100 км и СО2 излъчвания 270 г/км*. 6-степенната механична трансмисия е окомплектована с нова технология за по-рафинирана и бърза промяна към по-ниски предавки.

Модерните технологии включват адаптивно окачване MagneRide®, избираеми режими на шофиране и дейна изпускателна система. Новите системи в помощ на лидера включват помощник за предварителна защита на конфликти и засичане на пешеходци и помощник за съблюдаване на лентата.

За да означи 50-ия празник от именития филм на Warner Bros., по-рано тази година Ford показа специфична версия Ford Mustang Bullitt, задвижван от 5.0-литров V8 мотор.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР