Булгартрансгаз“ спира временно процедурата за разширяване на газопреносната инфраструктура до

...
Булгартрансгаз“ спира временно процедурата за разширяване на газопреносната инфраструктура до
Коментари Харесай

Булгартрансгаз спира временно строителството на газовата отсечка до Сърбия


" Булгартрансгаз “ стопира краткотрайно процедурата за разширение на газопреносната инфраструктура до българо-сръбската граница, която е част от бъдещото отклонение на плана " Турски поток " на наша територия. Това излиза наяве от известие на сдружението.

Причината е тъжба на един от участниците в процедурата. Комисията за защита на конкуренцията би трябвало да се произнесе дали жалбата е основателна.

След произнасянето, в случай че настояването за налагане на краткотрайна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде обновена и периодите за подаване на предложения ще бъдат удължени по този начин, че да се съблюдава законът за публичните поръчки, твърдят от " Булгартрансгаз ". Припомняме, че историята с жалбите до Комисия за защита на конкуренцията е позната и бе приложена и във връзка с строителството на интергонектора Гърция-България.

„ Булгартрансгаз “ ЕАД уведомява евентуалните участници в откритата процедура: „ Доставка на нужните материали и съоръжение, капиталово планиране - фаза работен план, създаване и въвеждане в употреба на обект: „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз” ЕАД редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница”, стадий: „ Линейна част “ и референтен номер: 180-100 на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, че краткотрайно се стопират дейностите по процедурата. Причината за прекъсването е постъпила тъжба от „ АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ “ АД против Разяснение на „ Булгартрансгаз “ ЕАД № БТГ 24-01-14-/1/ от 08.02.2019 година, оповестено в Профила на купувача, предоставено от възложителя по въпроси, постъпили от лица, искащи да вземат участие в процедурата.

На съображение член 203, алинея 2 от Закона за публичните поръчки (ЗОП), жалбоподателят се е възползвал от правната опция да изиска налагане на краткотрайна мярка прекъсване хода на процедурата. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по основателността на това искане.

В осъществяване на наредбата на член 203, алинея 3 от Закон за обществените поръчки, възложителят стопира всички дейности по хода на процедурата до влизане в действие на определение, с което се отхвърля настояването за краткотрайна мярка, или на решението по жалбата, в случай че е наложена краткотрайната мярка.

След произнасянето на способния орган и при положение, че настояването за налагане на краткотрайна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде обновена и периодите за подаване на предложения ще бъдат удължени по този начин, че да се съблюдава условието на член 28, алинея 5 от Правилника за използване на Закон за обществените поръчки, общата дълготрайност на всеки от периодите, изтекли досега на прекъсването на процедурата, дружно с новоопределените удължени периоди да не е по-кратка от първичния период, избран от възложителя.

Възложителят твърди всички евентуални участници, че ще бъдат навреме уведомявани за всички следващи дейности.

Повече информация за хода на инициираните производства по постъпилите тъжби е налична на интернет страницата на Комисия за защита на конкуренцията, прецизират от " Булгартрансгаз ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР