"Булгартрансгаз" избра нов строител на газопровода от Провадия до границата

...
"Булгартрансгаз" избра нов строител на газопровода от Провадия до границата
Коментари Харесай

Булгартрансгаз избра нов строител на газопровода от Провадия до границата със Сърбия

"Булгартрансгаз " избра нов строител на газопровода от Провадия до границата със Сърбия.

Това заяви пред публицисти през днешния ден изпълнителният шеф на компанията Владимир Малинов. Това е консорциумът "Газово уголемение и развиване в България ", в който влизат три компании - от Италия, Германия и Люксембург, който в началото беше класиран на второ място в процедурата на публичната поръчка. Цената на плана ще е 1 102 197 333,19 евро без Данък добавена стойност, добави Малинов.

В определения реализатор няма участник или подизпълнител - българска компания, сподели изпълнителният шеф на "Булгартрансгаз ". Класираният преди всичко "Консорциум Аркаб " - Саудитска Арабия не е подал документи в нито в законовия период, нито в поисканото от него удължение на периода, уточни Малинов. От 30 нужни документа компанията е показала единствено четири, добави той.

Избраният в този момент реализатор в началото е дал висока цена за осъществяването на плана, само че на 17 май, е оповестил, че е подготвен да понижи офертата си с 31,5 на 100 и по този начин тя става въпреки и с малко - по-ниска от тази на Аркаб, сподели Малинов. Той чака контракта да бъде подписан оптимално бързо. По закон това може да стане и след 10 дни, в случай че няма обжалвания и други процедурни спънки, уточни той. Работата по плана ще продължи 615 дни, като първите 308 километра от трасето от общо 475 километра, би трябвало да са подготвени за 250 календарни дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР