"Булгартрансгаз" ЕАД открива публична консултация на проекта на Десетгодишен план

...
"Булгартрансгаз" ЕАД открива публична консултация на проекта на Десетгодишен план
Коментари Харесай

Булгартрансгаз открива публична консултация на десетгодишен план за развитие на мрежите на фирмата

"Булгартрансгаз " ЕАД открива обществена консултация на плана на Десетгодишен проект за развиване на мрежите на сдружението, който обгръща интервала 2020-2029 година, оповестиха от компанията.

Това е в осъществяване на европейското и българското законодателство, в сходство с положителните европейски практики и политиката си за бистрота и недискриминационност, допълват от "Булгартрансгаз ",

Планът показва дейностите на "Булгартрансгаз " ЕАД, планувани за осъществяване в идващите 10 години, с които да се подсигурява сигурността на газовите доставки, готовността на газопреносната система да посрещне предстоящите бъдещи нива на търсене и предложение на природен газ в страната и района, както и постигането на диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ. Представена е и информация по отношение на бъдещите вложения на Дружеството, нужни за обезпечаване на надеждното осъществяване на Лицензионните действия по транспорт и предпазване, както и за осъществяване на поетите задължения за рационализация и развитите на газопреносната мрежа.

"Булгартрансгаз " ЕАД насочва покана към всички заинтригувани страни да вземат участие в оповестената обществена консултация, като изпратят своите мнения, оферти и мнения по Плана до 3 април, в това число.

След осъществяване на обществената консултация и при отчитане на получената противоположна връзка, Десетгодишен проект за развиване на мрежите на "Булгартрансгаз " ЕАД за интервала 2020-2029 година ще бъде импортиран за одобряване от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) в законоустановения период, прецизират от държавната компания.
Десетгодишните проекти за развиване на мрежата се създават от газопреносните оператори на територията на Европейския съюз в осъществяване на член 22 от Директива 2009/73 (EO). "Булгартрансгаз " ЕАД е създало своя Десетгодишен проект и в сходство с наредбите на Закона за енергетика (ЗЕ).

"Булгартрансгаз” ЕАД е смесен оператор с предмет на активност транспорт и предпазване на природен газ и поддържане, употреба, ръководство и развиване на подземно газово вместилище.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР