Булгартрансгаз е взела кредит от 200 млн. евро от 4

...
Булгартрансгаз е взела кредит от 200 млн. евро от 4
Коментари Харесай

Вече има заеми за строителството на Балкански поток и твърдение, че има изгода за милиони

" Булгартрансгаз " е взела заем от 200 млн. евро от 4 банки за предплатено заплащане на консорциумите, които строят " Балкански поток ". Това заяви за вестник " 24 часа " ръководителят на газовото сдружение Владимир Малинов.
Според информацията, подписани са контракти за заеми със Citibank, ING Bank, Уникредит Булбанк и Международната банка за икономическо съдействие. Банките са определени от лист с общо 9 финансови институции.
Заемът е гарантиран с депозити в долари, които са в тези банки. Доларите сега носят по-голяма рента, в сравнение с е тази по заема в евро. Освен това и заплащането към изпълнителите е в евро. При тази интервенция компанията ще завоюва за 6 месеца 2 млн. лева Има алтернатива за удължение на периода с още 6 месеца, което би донесло още 2 млн. лева
Тези 200 млн. евро ще обезпечат по-голямата част от предплатеното заплащане. Към саудитския консорциум " Аркад ", който към този момент построява линейната част на газопровода, то е 250 млн. лева и 50 млн. Данък добавена стойност. 140 млн. лева и 28 млн. за Данък добавена стойност ще отидат за възнаграждение на връзките с консорциума " Ферощал Балкангаз ", който строи двете компресорни станции.
Срокът за останалото заплащане за линейната част на газопровода е 120 месеца след въвеждането в употреба, а за компресорните станции - 2 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР