„Булгартрансгаз“ е на финала на процеса за създаване на борса

...
„Булгартрансгаз“ е на финала на процеса за създаване на борса
Коментари Харесай

Министър Петкова: „Булгартрансгаз“е на финала на процеса за създаване на борса за търговия с природен газ в България


„ Булгартрансгаз “ е на финала на процеса за основаване на борса за търговия с природен газ в България. Това сподели на брифинг в Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ До края на годината дъщерната компания, благосъстоятелност на „ Булгартрансгаз “, която ще бъде оператор и ще се занимава с тази активност, ще бъде реалност “, разгласи тя.

„ Предстои другата седмица да бъде подписан Меморандум за съдействие с „ Централен европейски газов хъб “. Това е компанията, която оперира тържищата за търговия с природен газ в Австрия и Чехия “, уточни Теменужка Петкова.

„ В меморандума ще има поле за съдействие във връзка с правната наредба на активността на борсата, регулаторната рамка, за образование на фрагменти и обмяна на опит “, сподели още енергийният министър.

През идната седмица " Булгартрансгаз " ще внесе в Агенцията за публични поръчки нужната документи за пускане на състезанието за градежа на новата газова тръба от Турция към сръбската граница, сподели още енергийният министър. По новата тръба се чака да се транспортира синьо гориво от „ Турски поток “. Плановете на „ Булгартрансгаз “ са да построи над 470-километровия сектор, от компресорната станция в Петрич до сръбския град Зайчар, доникъде на 2019 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР