„Булгартрансгаз“ дава над 57,6 млн. лв. за археологически проучванияС избрания

...
„Булгартрансгаз“ дава над 57,6 млн. лв. за археологически проучванияС избрания
Коментари Харесай

Булгартрансгаз дава над 57,6 млн. лв. за археологически проучвания

„ Булгартрансгаз “ дава над 57,6 млн. лева за археологически проучванияС определения реализатор държавното сдружение ще подписа 4-годишно рамково съглашение. Поръчката е оповестена по отношение на програмата за вложения и поддръжка на компанията в интервала 2018-2020 година.
Десет са обектите, преди построяването на които би трябвало да се създадат изискващите се по закон избавителни теренни археологически изследвания: Преносен газопровод с Автоматична газорегулираща станция (АГРС) до Банско и Разлог; Преносен газопровод с АГРС до Панагюрище и Пирдоп; Подмяна на Преносен газопровод в сектора Оценка за съвместимост Беглеж - КВ Дерманци - КВ Батулци - КВ Калугерово; Реконструкция на газопроводно отклоняване " Враца 1 " с замяна на сектори и създаване на приемна камера при ПГХ " Чирен” посредством изместване на съществуващата камера при ГРС " Враца " ; Увеличаване потенциала на газопроводно отклоняване ’Търговище " ; Основен ремонт с замяна на сектор от преносния газопровод в сектора Конституционен съд Вълчи дол - КВ Преселка; Разширение на газопреносната мрежа в сектора от българо-турската граница до компресорна станция " Странджа " ; Модернизация на Конституционен съд " Ихтиман”; Модернизация на Конституционен съд " Лозенец " ; „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз " ЕАД редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница ".
Оферти ще се одобряват в централата на сдружението до 15 ноември и ще се отварят на идващия ден.
Компанията е притежател и оператор на национална газопреносна мрежа, тя реализира директен транспорт на природен газ през територията на България до Румъния, Турция, Гърция и Македония. Собственик е на подземното газохранилище в Чирен, чието предопределение е да съхранява природен газ за покриване на сезонните неравномерности в потреблението и доставката му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР