"Булгартабак Холдинг" затваря предприятието си за производство на цигари в

...
"Булгартабак Холдинг" затваря предприятието си за производство на цигари в
Коментари Харесай

Булгартабак Холдинг затваря цигарената си фабрика в Благоевград

"Булгартабак Холдинг " затваря предприятието си за произвеждане на цигари в Благоевград, оповестява БНР.
Ръководството на сдружението е дало двудневен период на служащите да подадат заявки за непринудено овакантяване, настояват източници на медията.
В най-голямото дружество на цигарения холдинг от 2000 индивида все още са останали едвам 200. Те са били известени, че фабриката се закрива и за тях е по-добре да изискат работодателят да ги освободи по член 331 от Кодекса на труда, т.е. да изоставен непринудено. При това състояние съкратените ще получат сред 4 и 5 брутни работни заплати, според от трудовия стаж, както и право да бъдат на борсата за четири месеца против минималното обезщетение. В противоположен случай ще бъдат пуснати в насилствен неплатен отпуск, а по-късно фабриката стопира работа дефинитивно.
През последните три месеца сдружението е работило непрекъснато на оптимални обороти, без прекъсване през почивните и празничните дни, с цел да се извърши в период последната поръчка към клиенти на "Булгартабак ".
Хората обявиха, че са извънредно унизени и изтощени, даже загатнаха за няколко смъртни случая. Затова никой няма да се опълчи на съкращенията, с които се закрива и най-голямото дружество в холдинга. Въпреки това те са уведомили синдикалните централи за обстановката, оповестява още БНР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР