“Булгаргаз вече има официално нов борд, след като той бе

...
“Булгаргаз вече има официално нов борд, след като той бе
Коментари Харесай

“Булгаргаз” вече с нов борд, но шефове на ключови дирекции са напуснали

“Булгаргаз ” към този момент има публично нов ръб, откакто той бе вписан в Търговския указател. Междувременно компанията е напусната от основни шефове на дирекции, научи " 24 часа ".  Оставки са подали правният, комерсиалният, финансовият шеф, както и основният ценовик на държавното сдружение. Това е станало в сряда, ден преди да бъде вписан новият ръб.

След като новите мениджъри на газовата компания са вписани,  министър председателят Кирил Петков към този момент без терзание, че ще го обвинят в неистина, може да споделя, че новият ръб на шефовете е свалил цените на газа.
Това понижение обаче може да стане през март. Котировките на фючърсните покупко-продажби на нидерландската борса TTF в последните дни са 76-78 евро за мегаватчас, в случай че се задържат, газът от март може да поевтинее с още най-малко 15%.

Новият изпълнителен е Людмил Йоцов, който идва от българския клон на швейцарската “МЕТ енерджи ”, която търгува с газ и ток. До 2015 година той е бил финансов шеф на държавната газова компания. Председател на борда е икономистът Иван Топчийски.
 Новите членове на борда към този момент са вписани с дата 3 февруари в Търговския указател.
В борда е и Анжела Славова, която допреди няколко седмици бе правист в “Булгаргаз ” и бе освободена от остарелия началник Николай Павлов, откакто 21 година беше в компанията. В управата влизат и ексдепутатът от “Има подобен народ ” Антон Адамов и Стефан Войнов - предприемач, свързван със известията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР