Булгаргаз си търси 40-те милиона от ТЕЦ Варна“ и се

...
Булгаргаз си търси 40-те милиона от ТЕЦ Варна“ и се
Коментари Харесай

Росен Христов: Договоръ с ТЕЦ „Варна“ умишлено е направен така, че трудно да си съберем парите

" Булгаргаз " си търси 40-те милиона от Топлоелектрическа централа „ Варна “ и се води дело. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ служебният министър на енергетиката Росен Христов.

" Договорът, който е подписан с Топлоелектрическа централа „ Варна “ съзнателно е изработен подобен, че да има сложна събираемост и това да става по правосъден път. Но ние си водим делото, имам вяра, че ще го спечелим и тези пари ще бъдат събрани “, сподели Христов.

Служебният енергиен министър съобщи, че купуваме газ от търгове, „ които организираме по най-прозрачния вероятен метод с присъединяване на най-големите интернационалните компании. “

„ Ние сме небогати откъм достъп до терминали. Единствените страни, които имат терминали за полутечен газ, които ние можем да употребяваме, са Гърция и Турция. В момента имаме сделка и с двете страни да употребяваме такива терминали. Постигнали сме оптималната диверсификация. Т.е., когато договаряме с снабдители на газ, към този момент имаме цялостна опция да им осигурим слотове “, сподели Христов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР