Булгаргаз ще внесе на 1 януари, 2022 година актуализирано ценово

...
Булгаргаз ще внесе на 1 януари, 2022 година актуализирано ценово
Коментари Харесай

Газът вероятно ще поскъпне с повече, отколкото засега иска Булгаргаз

" Булгаргаз " ще внесе на 1 януари, 2022 година обновено ценово заявление за цената на газа. Държавната компания чака, че газът ще би трябвало да е с по-висока цена от препоръчаната все още от нея - 14% нарастване т.е. 117,12 лева за мегаватчас. Това стана ясно на завършилото доскоро съвещание на КЕВР.

Внасянето на предлагането ще е в 9:00 часа, а в 14:00 часа КЕВР заседава и следва да разгласи цената на газа за януари, 2022 година.
КЕВР мисли за новата цена на природния газ
Днес, 29 декември, Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще организира намерено съвещание, на което ще бъде разисквана нова цена...
Прочети повече
На съвещанието приказва ръководителят на " Булгаргаз " Николай Павлов. Интересен аспект от казаното от него касае доставките на газ от Азербайджан. Както е добре известно, към този момент има скандал по тематиката - тъй като внасяме единствено една трета от контрактуваното количество газ. Какво е най-новото развиване по този скандал, НАУЧЕТЕ ТУК!

Сега Павлов съобщи, че в случай че не бил президентът Румен Радев, въобще е нямало да има толкоз преференциални условия за импорт на газ от Азербайджан в България. Той визираше въобще контракта, а не последните земетресения по него.

Освен това Павлов сподели, че в Чирен има 15% повече нагнетен газ, в сравнение с предходната година. Съответно, това евентуално ще разреши продажба на известни количества, защото няма да бъдат оползотворени от всички клиенти.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР